Airberlin vliegt met kerstvliegtuig

Als luchtvaartmaatschappij verbindt airberlin dagelijks mensen en complete werelddelen met elkaar. In het kader van “Flying home for Christmas” is vanaf heden ook weer een kerstvliegtuig voor airberlin onderweg. De Boeing 737-800 is tot ver in januari binnen het Europese luchtnet van de maatschappij onderweg. De eerste vlucht van het airberlin kerstvliegtuig vond plaats tussen Düsseldorf en Kopenhagen. “Ik vind het fijn dat ik in dat jaar met mijn crew de eerste vlucht met het airberlin kerstvliegtuig mocht uitvoeren. Het is altijd wel speciaal om met het airberlin kerstvliegtuig passagiers naar hun familie en vrienden te brengen”, aldus First Officer Andreas Graute.
airberlin-kerst-vliegtuig

Feestverlichting

Dit jaar is er gekozen voor een design in de vorm van een feestverlichting. Voor elke dag tijdens de advent is er een kaars. “De raampjes van ons vliegtuig stellen daarbij het kaarslicht voor. Zodoende hebben wij voor de eerste keer een kerstdesign dat ‘s nachts een andere uitstraling heeft dan overdag. Zo zorgt ons vliegtuig tijdens de avonduren voor een bijzonder sfeervolle uitstraling”, aldus André Rahn, Senior Vice President Marketing. De creatie voor het design komt van RAPP Germany. Ook aan de binnenkant is het vliegtuig aangekleed in kerstsfeer met “special edition”-hoezen op de hoofdsteunen.

 

 

Reeds 13 november arriveerde de Boeing met de aanduiding D-ABMS, die intern liefkozend “Merry Santa” wordt genoemd, in hangar 7 op de luchthaven van Düsseldorf. Hier werd eerst de romp van het vliegtuig intensief gereinigd. 14 november gingen de zeven leden van het team van airberlin technik aan de slag. Allereerst werden alle oppervlakken die moesten worden beplakt opnieuw met een speciaal schoonmaakmiddel behandeld. Vervolgens werd de voor de luchtvaart gecertificeerde en erg UV-bestendige folie op de romp van het vliegtuig aangebracht. Als laatste werd een speciale lak, de zogenaamde edge-sealer, op de rand van de stromingshoek aangebracht om te voorkomen dat de folie loslaat en om een optimale luchtstroom te kunnen handhaven. De folie met de feestverlichting is slechts 80 micrometer dun, 15,32 m lang en 1,87 m hoog.

In 2010 werd het eerste airberlin kerstvliegtuig geïntroduceerd, en wel in digitale vorm op airberlin.com. Gebaseerd op het verzoek van veel passagiers, steeg in november 2011 het eerste echte kerstvliegtuig van airberlin op. Hierdoor is airberlin de enige Duitse luchtvaartmaatschappij die een kerstvliegtuig heeft.

airberlin behoort tot de toonaangevende luchtvaartondernemingen van Europa en vliegt naar 151 bestemmingen wereldwijd. De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vervoerde in 2012 meer dan 33 miljoen passagiers. Door de strategische samenwerking met Etihad Airways, die voor 29,21 procent deelneemt in airberlin, en het lidmaatschap in de luchtvaartalliantie oneworld® beschikt airberlin over een globaal luchtnet. De luchtvaartmaatschappij met de bekroonde service biedt met 16 andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd vluchten aan onder een gemeenschappelijk vluchtnummer. De vloot heeft een gemiddelde leeftijd van vijf jaar en behoort tot de jongste en meest eco-efficiënte in Europa.

Comments are closed.