Recordaantal toeristen naar Israël in oktober

In oktober verwelkomde Israël ruim 393.000 bezoekers. Dat is een recordaantal voor die maand. Van de 393.000 bezoekers waren 339.000 toerist, het overige deel kwam onder andere voor zaken naar Israël.

israel_1

36.000 Dagjesmensen

297.000 passagiers arriveerden op de internationale luchthaven Ben Gurion Airport en 10.000 op de kleinere luchthaven van Eilat. 42.000 toeristen kwamen Israël binnen via de landgrenzen met Egypte en Jordanië. 36.000 dagjesmensen bezochten Israël tijdens een meerdaagse Middellandse Zee-cruise.

 

 

In totaal reisden in de periode januari t/m oktober 2013 ongeveer 3 miljoen mensen naar Israël, dat is hetzelfde aantal als in 2012. Vanuit Nederland vertrokken dit jaar al meer dan 50.000 toeristen voor een vakantie naar Israël.

De Israëlische Minister van Toerisme Uzi Landau:

Toeristen komen vaak naar Israël voor de zon want die schijnt bij ons het hele jaar door. Daarnaast biedt het land natuurlijk een enorme variëteit aan cultuur en historie.

Zijn collega, Amir Halevi, directeur-generaal van het Ministerie van Toerisme: “Na een periode van politieke onrust in de omliggende landen, trekt het toerisme naar Israël weer aan. De veiligheidssituatie in ons land is stabiel. Wereldwijd zetten wij de marketingactiviteiten in om het land te promoten, want Israël is gewoon een geweldig toeristisch product”.

Comments are closed.