Bijeenkomst Drents fiets4daagse 2013

Donderdag 14 november 2013 werd in de Gold Club van het TT circuit in Assen de jaarlijkse prijsuitreiking van de Drentse Fiets4Daagse gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt traditioneel bekend gemaakt wie in 2013 in aanmerking komt voor de titel ‘Beste controlepost’ en wie zich de ‘Gezelligste Pleisterplaats’ mag noemen.

fiets4daagse-Bijeenkomst-2013-drenthe

Winnaar controlepost

Voor de jury een hele opgave want de kwaliteit was hoog. De eXplore Groep uit Meppel is de winnaar van de titel ‘Beste Controlepost 2013’. Er waren ontzettend veel activiteiten zoals boogschieten, worstjes roosteren boven een vuur, hout dat ter plekke werd gekloofd en gezaagd, een klimrek en bezichtiging van de veldschuur van Staatsbosbeheer.

Winnaar pleisterplaats

De Historische Vereniging Norch uit Norg was in 2013 de “Gezelligste Pleisterplaats”. De informatie over het oude stoomgemaal van de voormalige coöperatieve Zuivelfabriek in Norg en de expositie op de locatie Donderboerkamp in Donderen, was zeer leerzaam voor jong en oud. Een vereniging die middels voorlichting in de breedste zin van het woord, mensen kennis laat nemen van, en terugkijken naar, de historie van Norg.

Vrijwilliger van het jaar

Yvonne op de Weegh is gekozen als vrijwilliger van het jaar 2013, Al vanaf 1988 zet ze zich in voor startplaats Meppel, als assistent bij de verbindingsdienst van het Rode Kruis en de EHBO post.

Overige nominaties

Andere genomineerde controleposten/pleisterplaatsen waren o.a. voor :
startplaats Emmen: Museum Nabershof/’t Volk van Grada
startplaats Westerbork: Veehouderij Woertink Wijster en Koffiekiosk Het Blinkerdje Wijster
startplaats Meppel: Dorpshuis De Vlasbarg’n Uffelte en veehouderij De Boer Meppel
startplaats Norg: Theeschenkerij-kinderboerderij Roden
startplaats Assen: Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen en Boomkroonpad Staatsbosbeheer Drouwen
startplaats Emmen: Ermerstrand Erm

Comments are closed.