Fabbrica nieuwe hotspot in Bergen

Op 11 en 26 september jl. heeft de nieuwe, trendy restaurantketen Fabbrica in respectievelijk Bergen en Heerhugowaard zijn deuren geopend. Fabbrica Bergen en Heerhugowaard zijn de nieuwste horeca ondernemingen van de toonaangevende horeca ondernemer Paul de Wit, die onder andere verantwoordelijk is het succes van de populaire Wonder’s keten.

De inrichting van Fabbrica door Estida

De inrichting van Fabbrica door Estida

New York Style

Het concept van Fabbrica laat zich het beste omschrijven als ‘New York style’. In de eerste plaats door de inrichting en opzet die geïnspireerd zijn op het trendy New Yorkse Meatpakcing District, waar oude fabrieken en loodsen omgebouwd zijn tot stijlvolle en trendy panden. Daarnaast ademen beide Fabbrica’s deze typische New Yorkse sfeer ook dankzij de inrichting, waar ontwerpen van o.a. Charles Eames worden afgewisseld met vintage meubilair, oude bouwmaterialen, winkelonderdelen en moderne verlichting.

 

 

Imagobewust

Paul de Wit vertelt:

Ik was op zoek naar een nieuw concept en ben voor inspiratie naar New York gegaan. De sfeer en stijl van het Meatpacking District was precies wat ik zocht. Ook Fabbrica is stoer en stijlvol tegelijk. De mensen die hier komen zijn imagobewust. Het is hier zien en gezien worden

Evenals bij de Wonder’s keten is ESTIDA, onder de bezielende leiding van Art Director Michel Ruijgrok, verantwoordelijk voor de het interieur ontwerp. “De samenwerking met sparringpartner ESTIDA staat elke keer weer garant voor succes” aldus De Wit.

Het concept beperkt zich uiteraard niet tot de inrichting, licht Paul verder toe. “Ons keukenaanbod is divers; van een Plateau Fruits de Mer tot een goede Steak Frites. We hebben een eigen patisserie en een grotendeels biologisch productaanbod. Maar we serveren wel op tafellinnen met linnen servetten en we streven Amerikaanse service na door bijvoorbeeld brood, boter en water standaard op tafel te zetten, zonder kosten. Zelfs het lettertype op de menukaart en de prijsvermelding doen Amerikaans aan. Bovendien is Fabbrica dankzij de ruim opgezette bar bij uitstek geschikt om ook als club te fungeren en we zullen dan ook regelmatig DJ’s te gast hebben”.

Met de opening van beide Fabbrica’s slaat de markante horeca ondernemer na de successen met zijn ex-partner nu solo een nieuwe weg in. Met deze eclectische ‘New York Style Bistro’s’ slaagt hij er wederom in een onderscheidend horeca concept te lanceren.

Comments are closed.