Airbnb manage je vanaf nu op afstand

Airbnb, de online marktplaats voor vakantieverhuur van privé-accommodaties lanceert vandaag nieuwe apps om verhuren makkelijker te maken voor hun 350,000 klanten wereldwijd. De apps, beschikbaar in iOS en Android, hebben een set nieuwe tools om verhuren geheel mobile toegankelijk te maken. Verhuurders kunnen nu het hele proces buitenshuis afhandelen, van het accepteren van boekingen tot updates in je kalender.
airbnb

Verhuurders zijn het gezicht van de Airbnb ervaring, maar hebben het druk en zijn altijd onderweg

zegt Brian Checsky, co-founder en CEO van Airbnb. “Ons doel is om verhuren zo makkelijk mogelijk te maken via mobile experience, gastvrijheid initiatieven en nieuwe manieren om verhuurders direct met elkaar in contact te brengen.

Opnieuw ontwikkelde mobile experience

· Host home – Dit is de slimste manier om te verhuren. Het dashboardmet prachtig design laat verhuurders reageren op binnenkomende berichten, boekingen accepteren, gasten managen, hun kalender updaten en moeiteloos foto’s opvragen.
· Immersive Design – De iOS en Android apps zijn helemaal opnieuw bedacht en zijn visueel grensverleggend. Ze zijn makkelijk in gebruik en gevuld met dynamische interacties die de apps levendig maken tijdens het swipen.
· Hello Hospitality – Om Airbnb’s toewijding aan gastvrijheid en onvergetelijke ervaringen te benadrukken lanceert Airbnb de nieuwe Norm van Gastvrijheid die in de mobile experience geïntegreerd is. Deze norm ondersteunt verhuurders tijdens iedere fase van een reis.
· Host Groups – Host Groups is een nieuw product om Airbnb’s community van verhuurders met elkaar te verbinden. Verhuurders kunnen groepen aanmaken met buren, steden of landen om best practices met elkaar te delen en van elkaar te leren.
· Inspired Travel – Het boegbeeld van de nieuwe mobile experience voor reizigers is de Discover feed, waar Airbnb’s meest inspirerende en mooiste plekken getoond worden – van boomhutten tot tipi’s tot het huis waar Jim Morrison woonde. De nieuwe app maakt het boeking proces ook makkelijker.

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid is de kern Airbnb. Door gasten in hun huis te verwelkomen en culturen bruggen over de hele wereld te bouwen, geven de 350.000 Airbnb verhuurders gastvrijheid een andere betekenis. Met meer dan 1.000 nieuwe verhuurders per dag, lanceert Airbnb de nieuwe Gastvrijheidsnorm om elke reiservaring zo memorabel mogelijk te maken.
Door met verhuurders samen te werken heeft Airbnb achterhaald welke onderdelen momenteel bijdragen aan een geweldige reiservaring. Daaruit heeft Airbnb 9 fundamentele Gastvrijheidsnormen opgesteld. Deze normen zullen de verhuurders helpen om het reizigers naar hun zin te maken, waar ze ook verblijven. De normen zijn onderverdeeld in drie segmenten van een reis:
· Boeken– De eerste drie normen leggen de basis voor vertrouwen tussen verhuurder en gasten, door te garanderen dat de locaties van verhuurders realistisch gerepresenteerd worden, dat communicatie makkelijk en snel verloopt en dat de beschikbaarheid actueel is.
· Voorbereiden – De volgende drie normen inspireren verhuurders om een goede eerste indruk te maken door altijd reserveringsafspraken na te komen, reizigers te verwelkomen in een schoon huis, uitgerust met alle basisvoorzieningen.
· Aankomen– De laatste drie normen begeleiden verhuurders bij het contact met hun gasten. Een warm welkom, ondersteuning tijdens de reis en een eerlijke review zijn cruciaal voor een memorabele Airbnb ervaring.

Community

Samen hebben Airbnb’s verhuurders een enorme hoeveelheid kennis en ervaring, maar tot vandaag was het lastig voor ze om dit met elkaar te delen. Van advies over hoe je gasten speciaal laat voelen tot elkaar helpen met check-ins. Host Groups is een nieuw platform voor verhuurders om communities te maken in hun steden, buurten of zelfs wereldwijd. Wanneer verhuurders zich bij groepen aansluiten kunnen ze makkelijk communiceren met andere verhuurders en ‘meet-ups’ organiseren om elkaar te leren kennen.
Airbnb lanceerde in juni in de meest belangrijke landen een beta versie van Host Groups. Er zijn inmiddels ruim 300 groepen aangemaakt en meer dan 10.000 verhuurders doen hier actief aan mee. Met de lancering van vandaag wordt Host Groups overal ter wereld beschibaar via web en mobile experiences.

Comments are closed.