Aankomst Sinterklaas in Leiden

Op zaterdag 23 november komt Sinterklaas met zijn pieten om 12.00 uur aan op de Beestenmarkt. Het aftellen kan beginnen vanaf vrijdag 15 november. Op de voorgevel van De Waag komt een groot bord in de vorm van een mijter met aftelklok te hangen, zodat de kinderen weten hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat Sinterklaas in Leiden aankomt.
leiden-intocht-sinterklaas

Inspectiepieten

Is Leiden klaar voor de komst van de Goedheiligman? Op zaterdag 16 november komen er Inspectiepieten een kijkje nemen bij de winkels en marktkramen of deze wel Sinterklaas ‘proof’ zijn. De inspectiepieten kijken ook of de kinderen wel goed meezingen.

 

 

Intocht

Tijdens de intocht kan vanaf 11.00 uur het publiek genieten op de Beestenmarkt met optredens van onder andere the Rock School, Meike Hurts en verschillende Acrobaatpieten. Sinterklaas wordt met zijn pieten opgewacht door burgemeester Lenferink. Na dit warme welkom maakt de Sint samen met zijn pieten een rondrit door de binnenstad. De optocht eindigt op het terras van Annies, waar de kinderen de Sint een handje kunnen geven. Hierna vinden tevens diverse optredens plaats.

Huis van Sinterklaas

Op zondag 24 november opent het Huis van Sinterklaas haar deuren. Van 24 november tot en met 4 december is het huis dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Deze opening vindt plaats tijdens het Verrassend Winkelweekend ‘Kids’. De kinderen worden verrast door de vele pieten op straat, ze leren varen in de pietenboot, pakjes inpakken met de inpakpiet en klauteren op een oefendak. Daarnaast kunnen de kinderen een echt Pietendiploma behalen. De Marepietenband zal een muzikaal optreden verzorgen tijdens dit Verrassend Winkelweekend. Ook zijn verschillende workshops voor kinderen in de winkels, van cupcakes versieren en sieraden maken tot workshops theater en zang, waarvoor men zich kan aanmelden via www.leiden.nl/actie.

Comments are closed.