Ex-bankier start fietsbedrijf in Brooklyn

New York is een Nederlandse onderneming rijker. Bikelyn Tours biedt kleinschalige fietstours van een paar uur of een dag aan in het opkomende stadsdeel Brooklyn. De Nederlandse oprichter Frank Muller laat kleine groepjes met zowel vaste als op maat gemaakte routes zien “what the Brooklyn fuss is all about”.

Bikelyn Tours

Bikelyn Tours

Brooklyn per fiets gat in de markt

In het voorjaar van 2013 besloot Frank Muller zijn 19-jarige loopbaan bij een Nederlandse bank te beëindigen. De geboren Tukker verruilde het bankleven voor een avontuur in het grootste en opkomende stadsdeel van New York, Brooklyn. Hij ontdekte dat er nauwelijks begeleide fietstochten in Brooklyn georganiseerd werden. “Als fietsgekke Nederlander moest ik wel in dat gat springen”, aldus Frank.

Brooklyn fuss

De gidsen van Bikelyn Tours zijn gecertificeerde “NYC sightseeing guides”: naast het kennen van de ins en outs van Broolyn hebben ze een brede algemene kennis van New York. Brooklyn is on trend, op cultureel, zakelijk, culinair en sportief vlak. Het stadsdeel bestaat uit sfeervolle ‘brownstone streets’, mooie parken, historische gebouwen en waterfronts met uitzichten over de skyline van Manhattan. Daarnaast is Brooklyn’s culturele en etnische diversiteit in de wijken opmerkelijk. Zo heeft Brooklyn een Chinatown en buurten waar alleen orthodoxe joden wonen. Williamsburg en voorheen industrieel DUMBO vormen het creatieve mekka van jong New York, terwijl ook Bushwick en Prospect Heights herontdekt worden. De profbasketballers van de Brooklyn Nets hebben als thuisbasis het nieuwe Barclays Center, dat ook dienst doet als poptempel voor de groten der aarde.

Fietstours van Bikelyn Tours

Bikelyn Tours biedt op maandagen en dinsdagen fietstours met vaste routes aan. Een combinatie van diverse routes is ook mogelijk. Van woensdag tot en met zondag organiseert Bikelyn Tours privétours waarbij de routes op persoonlijke wensen worden afgestemd. De fietstours kosten €70 p.p. per dag inclusief fietshuur, lunch en drankjes.

Comments are closed.