Zuid-Tirol maakt zich op voor de winter

Naarmate de herfst vordert en de laatste blaadjes van de bomen vallen, worden de voorbereidingen getroffen voor het aankomende winterseizoen in Zuid-Tirol, oftewel Südtirol. De skipistes zijn klaar voor de eerste sneeuwval, de voorbereidingen voor de winterevenementen zijn in volle gang. Hieronder alvast een voorproefje op het aankomende winterseizoen in Zuid-Tirol.

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol

Wintersport

Zuid-Tirol kent een lange traditie als wintersportgebied. In deze meest noordelijke regio van Italië is er van alles te beleven op het gebied van wintersport: ijsklimmen op de Ortles/Ortler, toerskiën in Val Sarentino/Sarntal, freeriden in Alta Badia, rodelen op één van de 100 rodelbanen, langlaufen op de ruim 1.300 km loipe van het netwerk Dolomiti NordicSki en in begin december wanneer de bergen weer bedekt zijn met verse sneeuw kunnen skiërs en snowboarders genieten van het netwerk Dolomiti Superski met 1.200 km aan pistes. Leuk voor de jonge wintersporters is snowpark Carezza, het eerste snowpark speciaal voor kinderen en jonge freestylers in Italië. Voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters is snowpark Sunpark Reinswald een aanrader, dit snowpark zal eind december open gaan.

Skiën met smaak

Tijdens het winterseizoen zijn er diverse culinaire evenementen in de regio. Wat te denken van de ‘Wine Ski Safari’ in maart, waarbij in vier berghutten wordt genoten van Zuid-Tiroolse kwaliteitswijnen. Ook de chef-koks in Zuid-Tirol maken hun gerechten klaar voor de winter. Op de pistes kun je genieten van gerechten uit de streek, met een spectaculair uitzicht op de Dolomieten. De berghutten serveren stevige bergkost, met luchtige Italiaanse verfijning, allen op Michelinsterren niveau. De ideale combinatie tussen wintersport en culinair genieten.

Over Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten, zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

Comments are closed.