Ontdek Ierland per fiets

Het groene Ierland is de bestemming om met de fiets te ontdekken. Niet alleen vanwege het idyllische en gevarieerde platteland maar ook de diverse steden met hun fietsvriendelijke imago. Gevarieerde fietsroutes voor jong en oud, onontdekte stukken land en duidelijke bewegwijzering maken de fietservaring compleet.

Ontdek Ierland per fiets

Ontdek Ierland per fiets

‘Easy cycling’ in Leitrim

Voor de recreatieve fietser die rustig wil genieten is het graafschap Leitrim een uitgelezen reisbestemming. Vanuit een vaste verblijfplaats fietsen sportievelingen langs de Shannon-Erne waterweg, tot levendige plaatsen als Carrick-on-Shannon of het vissersdorpje Dromod. In Leitrim is elke fietstocht bijzonder. Gasten bezoeken de mooiste plekjes, zoals een Ierse pub langs de rivier waar ook meteen de vishengel uitgeworpen kan worden.

‘The Most Beautiful’ in Clare

Het Shannon gebied is vanwege het gevarieerde landschap een topbestemming voor fietsers. Het graafschap Clare is door de Lonely Planet in de Top 10 van ’s werelds beste fietsbestemmingen benoemd. Hoogtepunt is het traject tussen Miltown Malbay en Doolin, langs gouden stranden tot bij Cliffs of Moher.

Fietsen in de stad

Ierse steden zijn ideaal om per fiets te ontdekken. De Ierse buitenlucht, veel zien in korte tijd en de authentieke steden Dublin, Derry-Londonderry en Belfast, maken de fiets ervaring compleet. Dublin heeft een handig fiets verhuursysteem; Dublinbikes. Een zelfbediening van huurfietsen in 44 fietsstations, verspreid over de stad. De fiets kan ook gratis mee met het openbaar vervoer in de Ierse hoofdstad.

Fietsvakantie langs Kingfisher Trail

Voor een meerdaagse fietsreis is Noord-Ierland de bestemming. Een tocht langs de Kingfisher Trail is een onvergetelijke belevenis. De route door het graafschap Fermanagh is circa 400 km lang en voert over rustige, verkeersarme landwegen door een betoverend landschap en langs tal van bezienswaardigheden zoals Marble Arch Caves, Belleek Pottery en Crom Estate.

Mountainbike in Davagh Forest

Met zijn bergketens, bosgebieden en adembenemende kustlandschappen biedt het noorden van Ierland een fantastisch decor om te mountainbiken. Recent zijn nieuwe mountainbike routes aangelegd van maar liefst 100 kilometer lang. Neusje van de zalm is het netwerk van routes in Davagh Forest, volgens insiders het beste dat ooit voor mountainbikers werd ontworpen, avontuurlijk, spectaculair en onvergetelijk.

Fietsen met adrenaline

Ook voor de meer sportieve fietser, die een moeilijk parcours niet vreest, zijn er tal van mogelijkheden. Fietsen door de Antrim Glens of langs de Giant’s Causeway is inspannend maar onvoorstelbaar mooi. En wat te denken van een tocht door Connemara, langs de spectaculaire Twelve Bens, de hoogste toppen van West-Ierland.

The Gathering 2013

Ierland staat in 2013 in het teken van The Gathering. Een jaar lang feest met een goedgevulde kalender met evenementen voor iedereen die Ierland in het hart draagt. Zeker als er Iers bloed door de aderen stroomt of voor wie een band heeft met Ierland. En niet in de laatste plaats voor wie het groene eiland en de vriendelijke inwoners wil ontdekken. Meer info op: www.thegatheringireland.com

Comments are closed.