Embratur event voor toeristische professionals

Toeristische professionals krijgen op 13 november tijdens het event Goal to Brasil uit de eerste hand informatie over Brazilië en de voorbereidingen op twee grote internationale sportevenementen: de 2014 FIFA World Cup die in twaalf Braziliaanse steden plaatsvindt en de Olympische en Paralympische Spelen Rio 2016. Goal to Brasil is een reeks internationale events georganiseerd door Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, de twaalf gaststeden en het Braziliaanse ministerie voor Toerisme. Aanstaande woensdag 13 november is Nederland aan de beurt.

Rio de Janeiro, Brazilië

Rio de Janeiro, Brazilië

Nederland vertegenwoordigt een belangrijke markt voor Brazilië. In 2012 gingen ruim 73.000 Nederlanders op vakantie in Brazilë. Naar verwachting zal het land in 2014 nog meer bezoekers uit Nederland verwelkomen, vooral omdat de FIFA World Cup op het programma staat. De belangrijkste toeristische trekpleisters van Brazilië voor de Nederlandse markt zijn cultuur, zon en strand, waarop Goal to Brazil dan ook op is gericht. Embratur organiseert dit event om alle relevante informatie direct te delen met de toeristische sector in Nederland. Tijdens het evenement brengt Embratur Brazilië onder de aandacht als toeristische bestemming, met in het bijzonder de twaalf steden waar het WK Voetbal zich afspeelt: Rio de Janeiro, Salvador, Manaus, Cuiabá, Curitiba, São Paulo, Belo Horizonte, Porto Alegre, Brasilia, Fortaleza, Natal en Recife.

Alles over de 2014 FIFA World Cup

In Amsterdam organiseert Embratur een ronde-tafelbijeenkomst om haar belangrijkste relaties te informeren over de laatste stand van zaken over toerisme in Brazilië. Nederlandse tour operators zijn hierbij aanwezig, evenals vertegenwoordigers van de toeristische industrie in Brazilië en tour operators uit het land. Onder de aanwezigen zijn onder meer Tufi Michreff, financieel directeur van Embratur en Bruno Giovanni dos Reis, coördinator Europese Markten van Embratur. Tijdens de ronde-tafelsessies komen nieuwe ontwikkelingen en trends in het toerisme in Brazilië uitgebreid aan bod.

Zoals in oktober is aangekondigd, opent Embratur eind November een kantoor in Amsterdam. De medewerkers die hier werkzaam gaan zijn, worden tijdens de bijeenkomst voorgesteld.

‘Ervaar Brazilië’ – met alle zintuigen

De cocktail receptie “Vivência Brasileira” (‘Ervaar Brazilië’) aan het einde van het event staat in het teken van de Braziliaanse gastronomie en culturele trekpleisters van het land. Typische Braziliaanse gerechten, aanstekelijke muziek en dansgroepen fungeren als smaakmakers in de aanloop naar de sportevenementen.

Het event Goal to Brazil vindt plaats in het Okura Hotel in Amsterdam.

Comments are closed.