Ierland tax-vriendelijk voor toeristen

De toeristische industrie in Ierland heeft met succes gelobbyd bij de Ierse overheid betreffende de introductie van het 2014 budget. Als gevolg hiervan kan de groei van het toerisme in Ierland worden doorgezet.
ierland-west-noord-kust

Laag BTW tarief voor hotels

Tourism Ireland is bijzonder verheugt de volgende maatregelen te kunnen aankondigen. Het BTW tarief van 9% op hotels, restaurants en toeristische attracties blijft gehandhaafd. Voor 2014 was een verhoging naar 13,5% aangekondigd, echter door recente toename van het aantal toeristen in Ierland blijft de 9% behouden. Het lage BTW tarief wordt beschouwd als een belangrijke factor in de creatie en behoud van ruim 15.000 banen, plus een continuering van het groeiend aantal bezoekers.

 

 

€0 Airlines Travel Taks

Tourism Ireland verheugd zich eveneens over de €0 Airline Travel Taks die beslist een groei van de capaciteit zal genereren, in het bijzonder de ontwikkeling van nieuwe vliegroutes. In het kader van deze nieuwe ontwikkelingen heeft Ryanair recent bekend gemaakt te starten met een nieuwe vlucht van Eindhoven naar Knock, aan de westkust van Ierland. De nieuwe vlucht zal twee keer per week op dinsdag en zaterdag worden gevlogen met een Boeing 737-800 met 179 zitplaatsen.

Investering

Ten slotte wordt ook de investering van €8 miljoen in de Wild Atlantic Way genoteerd. Deze route wordt de langste kustroute ter wereld, met een lengte van maar liefst 2.400km langs de Westerse Ierse kust. De Wild Atlantic Way gaat van Donegal in het noorden, tot Cork in het Zuiden. Alles bij elkaar draagt bij aan een beter bereikbaarheid naar en in Ierland en draagt bij aan de continuering van het groeiende bezoekers aantal naar Ierland.

Comments are closed.