Schoolklas opent Laboratorium in NEMO

Het populaire Laboratorium van NEMO is na 15 jaar volledig vernieuwd. Dit scheikundelaboratorium biedt de bezoekers een eerste en onverwachts leuke kennismaking met het effect van chemie op hun eigen leven.

Laboratorium in NEMO

Laboratorium in NEMO

Laboratorium voor scholieren

Het Laboratorium kan door de uitbreiding ook exclusief door een schoolklas gereserveerd worden voor workshops. Tijdens de workshop kruipen de leerlingen, tijdens het doen van vier chemische proefjes, in de huid van de wetenschapper en hebben zo een leerervaring die ze niet snel zullen vergeten. Nieuw in het Laboratorium zijn de historische objecten uit de NEMO erfgoed­collectie en uit Museum Boerhaave, waaronder een aantal unieke microscopen. Bovendien kunnen de bezoekers zich onder deskundige begeleiding verwonderen over spec­taculaire beelden van de elektronenmicroscoop die tot 100.000x kan vergroten.

NEMO stelt zich ten doel om bezoekers al vanaf jonge leeftijd te stimuleren in hun belangstelling voor wetenschap en technologie. De partners AkzoNobel, BASF en Phenom-World sluiten zich bij deze doelstelling aan. Mede dankzij hen is het vernieuwde Laboratorium mogelijk gemaakt en kunnen zowel de recreatieve bezoekers als schoolklassen nu gebruik maken van de speciale programma’s in het Laboratorium.

Comments are closed.