Body Worlds opent permanente expositie

Body Worlds opent op donderdag 16 januari 2014 een permanente expositie op het Damrak 66, in hartje Amsterdam. Met een grote collectie authentieke menselijke preparaten legt de expositie de nadruk op het leven en de liefde in al haar facetten.

body-worlds

Modern museum

Na een ingrijpende verbouwing krijgt het voormalig kantoor van American Express in Amsterdam een museumfunctie. Het monumentale pand aan het Damrak is in 1961 ontworpen en gebouwd door architect Johan Hendrik Grolle. Om het geschikt te maken als modern museum werd het oorspronkelijke ontwerp hersteld, krijgt het pand een hoge entreepui met een ruime vide erachter, zijn snelle liften ingebouwd en werden alle installaties vernieuwd.

Peter Tabernal is samen met Tours & Tickets de organisator van deze permanente vestiging in Nederland. Tabernal was in 2011 betrokken bij BODY WORLDS in Rotterdam en haalde de tentoonstelling begin 2012 naar zijn Amsterdam EXPO in het kader van zijn missie om hoogwaardige internationale exposities met een populairwetenschappelijk en/of –historisch karakter een podium te bieden in Nederland.

‘Ik ben zeer tevreden dat wij voor de permanente BODY WORLDS expositie deze geweldige locatie in het hart van de stad hebben gevonden. Het biedt ons de kans om bezoekers nieuwe inzichten te geven, want dat blijkt BODY WORLDS keer op keer te doen. Publiek verlaat de expositie met meer respect voor het eigen lichaam en wordt zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl.’ Aldus Peter Tabernal

Dr. Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de BODY WORLDS exposities: ‘Het is mijn wens dat mensen BODY WORLDS zien en hun eigen menselijke potentieel herkennen. De manier waarop we bewegen in onze omgeving, de manier waarop we onszelf voeden en onszelf helen. De manier waarop we lichaam en geest leiden, ons evenwicht handhaven en zelfs onze mate van geluk – het zijn allemaal zaken die we overpeinzen in deze expositie in Amsterdam.’ Aldus Dr. Angelina Whalley.

De permanente thuisbasis voor BODY WORLDS in Amsterdam is een langgekoesterde wens van Dr. Gunther von Hagens, de man achter de baanbrekende methode van plastinatie. In 2010/2011 trok Gunther von Hagens’ BODY WORLDS & The Cycle of Life in vier maanden tijd 210.000 bezoekers naar Rotterdam. In 2012 mocht BODY WORLDS & The Story of the Heart in Amsterdam EXPO meer dan 200.000 bezoekers ontvangen.

Over BODY WORLDS

BODY WORLDS (ook bekend onder de Duitse benaming Körperwelten) is gebaseerd op een donorprogramma. Momenteel beschikt het Institute für Plastination over een wereldwijd donorbestand van meer dan 13.000 personen, waaronder 60 Nederlanders. In Gunther von Hagens’ BODY WORLDS worden meer dan 180 authentieke menselijke specimen tentoongesteld, waaronder plastinaten van volledige lichamen, individuele organen, orgaanconfiguraties en doorzichtige lichaamsdoorsneden.

Locatie

BODY WORLDS
Damrak 66
1012 LM Amsterdam
Openingstijden: alle dagen geopend

Voor actuele informatie over de tentoonstelling: facebook.com/bodyworldsnl

Kaartverkoop

Kaartverkoop start op maandag 2 december 2013.

Comments are closed.