‘Duurzaam toerisme’ of meer vakantieplezier?

Reisbrancheorganisatie ANVR organiseert op de 2e vakdag van de Vakantiebeurs, woensdag 15 januari 2014, traditiegetrouw een inspirerende en innovatieve dag rond het thema ‘Changes in Tourism’. Iedere reisprofessional die met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur wil werken aan een duurzamere toekomst van vakanties kan zich laten enthousiasmeren.

DTE Logo + Data FCProminente nationale en internationale sprekers zullen de aanwezige touroperators, reisagenten en andere belangstellenden inspireren mee te gaan in de veranderingen die de toeristische sector ondergaat en die hen nog te wachten staan. 
De enorm bevlogen Dr Xavier Font van de Leeds Metropolitan University zal op zijn bekende toegankelijke en beeldende manier spreken over ‘duurzaam toerisme’ zonder het moeilijke woord duurzaam (te) veel nadruk te geven. 
Hij ziet duurzaamheid en kwaliteit als een onvoorwaardelijke twee-eenheid. Het gaat daarbij om het creëren van betere plekken en ervaringen voor mensen die daar wonen én om de vakantie-ervaring van de reiziger te vergroten.

De ANVR, waarbij ruim 1400 reisbureaus en 200 touroperators zijn aangesloten, gaat tijdens deze dag weer in gesprek met de Raad van Kinderen die de branche verleden jaar als eerste Nederlandse brancheorganisatie heeft ingesteld. 
Welke tips hebben zij nu een jaar later voor CEO’s? Hoe hebben zij hun vakantie ervaren door een duurzame bril bekeken? O.l.v. Prinses Laurentien van Oranje -oprichter van de Missing Chapter Foundation (MCF)- wordt de dialoog van een jaar geleden weer opgepakt en vindt er een dialoog plaats tussen de CEO’s, besluitvormers en kinderen.
Ook de ‘Groene Veer’ zal dit jaar wellicht van eigenaar wisselen; een onderscheiding voor het meest duurzame en verantwoorde initiatief in de reisbranche. De jury zal zich binnenkort buigen over de genomineerden.
De middag staat in het teken van diverse presentaties en workshops. Deze lopen uiteen van ‘Hoe ga ik om met dierenwelzijn op de bestemming?’, ‘Hoe stimuleer ik accommodaties in het buitenland?’tot ‘Waarom moet ik mij bezighouden met verantwoord reizen?’. Reisprofessionals zijn van harte welkom.

Comments are closed.