Alle treinreizen in één paviljoen op de Vakantiebeurs 2014

Treintickets naar 85.000 bestemmingen, treinrondreizen door de Alpen, complete stedentrips, wintersporttreinen, 300 km/uur hogesnelheidstreinen, binnenlandse treinuitstapjes, autoslaaptreinen, avontuurlijke treinexpedities, én treinen die een belevenis zijn, zoals de Transsiberië Express. Het is een kleine greep uit het complete aanbod van treinreizen in Nederland, Europa en andere werelddelen dat wordt gepresenteerd in het nieuwe paviljoen Trein & Vakantie op de jaarlijkse Vakantiebeurs, van 15 t/m 19 januari 2014, in Jaarbeurs Utrecht. Deelnemers in Trein & Vakantie zijn: Treinreiswinkel, Weekendjeweg.nl, AutoSlaap Trein, NS Spoordeelwinkel, NS Hispeed, Thalys, Eurostar en DB Bahn met ICE International, DB AutoZug en City Night Line.

trein-vakantiebeurs2014

Nieuw paviljoen

Reisbrancheorganisatie ANVR en Treinreiswinkel hebben het initiatief genomen om de trein als vervoermiddel extra onder de aandacht te brengen van de bezoekers van de Vakantiebeurs. Door spoorwegmaatschappijen en treinreisorganisaties te centraliseren in het paviljoen Trein & Vakantie zullen naar verwachting veel bezoekers kennis komen nemen van de wereldwijde reismogelijkheden per trein. Het paviljoen is te vinden tegenover de modelspoorbaan van de Zwitserse spoorwegmaatschappij Rhätische Bahn, in Hal 8 van de Jaarbeurs.

Deelnemers


Deze aanbieders van treinreizen informeren en inspireren bezoekers om de trein te betrekken in hun vakantieplannen. ‘Maak van vakantiegangers geen spoorzoekers. Dat is het idee’, zegt Helmut Brall, initiatiefnemer van Trein & Vakantie. ‘De meeste mensen zijn niet bekend met het gevarieerde aanbod in treinreizen, dus gaan ze er op de Vakantiebeurs ook niet naar op zoek. Vandaar deze gezamenlijk aanpak om de trein breed onder de aandacht te brengen van het beurspubliek.’

Visueel reizen

In een riante fauteuil van hogesnelheidstrein Thalys kunnen bezoekers van Trein & Vakantie in de Railoscoop visueel reizen per trein en (prijs)vragen beantwoorden met kans maken op aantrekkelijke treintickets. Snelle beslissers kunnen direct gebruik maken van speciale reisaanbiedingen. Steeds meer bezoekers komen niet alleen voor reisinspiratie naar de Vakantiebeurs maar boeken meteen hun reis, zo blijkt uit onderzoek van beursorganisator VNU Exhibitions.

Duurzaam

In het treinpaviljoen worden bezoekers eveneens opmerkzaam gemaakt op het duurzame belang van treinreizen. Treinreizigers veroorzaken gemiddeld 75 % minder CO2 dan wanneer ze met het vliegtuig naar dezelfde bestemming reizen. In het kader van de versnelling van duurzaam toerisme, en naast het nemen van tal van andere maatregelen op het gebied van verantwoord reizen, is de ANVR een voorstander van het actief onder de aandacht brengen van treinreizen.

Trein & Vakantie

Trein & Vakantie is een platform van aanbieders van treinreizen en spoorwegmaatschappijen die samenwerken om de trein en de diversiteit van het aanbod in treinreizen prominent onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Op initiatief van reisbrancheorganisatie ANVR en Treinreiswinkel is het centrale platform Trein & Vakantie ontwikkeld om het publiek te kunnen informeren en inspireren over het complete aanbod van treinreizen in Nederland, Europa en andere werelddelen. Van Transsiberië Express tot hogesnelheidstrein, en van weekend weg tot wereldreis. Treinreizigers zien meer, reizen comfortabel, en dragen bij aan een beter milieu. Het stimuleren van de groene trein draagt bij aan duurzaam toerisme.

Vakantiebeurs 2014

De Vakantiebeurs is in 2014 ingrijpend vernieuwd. De vakanties zijn ingedeeld per land maar ook op Pleinen met de zes meest populaire vakantie typen van de beursbezoekers: VAAR (Cruises & Zeilen), ACTIEF (Fiets & Wandel), SAMEN (Familie & Kinderen), ONTDEK (Avontuur & Verre Bestemmingen), BUITEN (Kampeer & Camping) en ZIEN (Steden & Cultuur). Het draait dit jaar extra om voorpret, inspiratie, beleving en exclusieve reisaanbiedingen. Gastland is Duitsland, dat onder meer verrast met een wijnproeverij op de grote stand in hal 9. Nog meer primeurs naast Trein & Vakantie zijn de ‘Camping by Night’ waar de liefhebbers met een gratis zaklamp in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven, het Zoom.nl fotografiepaviljoen, de Vakantiebeurs Fotowedstrijd en de Culinaire Route langs zes gevarieerde bestemmingen om voor weinig geld te genieten van smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes. Unesco vraagt aandacht voor het Werelderfgoed. De bezoekers kunnen profiteren van aantrekkelijke deals met exposanten, online niet beschikbaar, te verzilveren tijdens de beurs. De aanbiedingen zijn gebundeld in een boekje dat samen met het online kaartje in de voorverkoop kan worden uitgeprint en tijdens de beurs in druk beschikbaar is. Een kaartje voor de Vakantiebeurs is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop slechts 12 euro. Gezinnen kunnen extra profiteren van voordeeltarieven. Op ww.spoordeelwinkel.nl kan voor 29 euro een voordelig combiticket worden gekocht, beurstoegang inclusief dagretour, geldig als 2e klas van elk station in Nederland naar Utrecht Centraal.

Comments are closed.