Samenwerking reissector, UWV gemeente na faillissement Oad

Na het faillissement van reisorganisatie Oad, waarbij ca. 650 medewerkers een baan hebben behouden vanwege het doorstarten van diverse onderdelen, kijken ruim 1100 reisprofessionals nog uit naar een volgende carrière. UWV, Reiswerk, ANVR, De Unie en de gemeente Rijssen-Holten zijn een voor Nederland unieke samenwerking aangegaan om deze en andere reisprofessionals aan een baan te helpen.

Reiswerk

Reiswerk, de digitale community voor de reisprofessional en een samenwerkingsverband tussen brancheorganisatie ANVR en de vakbonden, wil samen met UWV en de gemeente Rijssen-Holten reisprofessionals die hun baan hebben verloren, helpen hun carrière te vervolgen binnen of buiten de reisbranche. Zij hebben daarvoor niet alleen hun inspanningen op elkaar afgestemd, maar willen in gezamenlijkheid, ‘one-stop-shopping’, de werkzoekenden een geschikt traject aanbieden om hun plaats op de arbeidsmarkt te versterken.

 

 

Han ter Halle, bestuurder van De Unie:

Wij zijn blij dat we met alle partijen zo snel hebben kunnen schakelen. Alleen door deze speciale samenwerking, waarbij we de kennis en ervaring bundelen, kunnen wij concreet iets doen om medewerkers uit de reisbranche weer op weg te helpen.

Zo hebben partijen besloten de komende vier maanden een projectleider aan te stellen om vanuit het gemeentehuis van Rijssen-Holten, de gemeente waar Oad was gevestigd, gesprekken te voeren met werkzoekenden. 
Naast deze fysieke plek heeft Reiswerk een digitaal loket geopend waar reisprofessionals aan de hand van een zgn. ‘menukaart’ met relevante informatie over sollicitatietrainingen, benodigde werkervaring, loopbaantraject, vacatures, etc. hun loopbaan kunnen uitstippelen. De werkzoekenden kunnen ook op www.werk.nl terecht. Ook worden er trainingen en bijeenkomsten georganiseerd, zodat deze reiservaringsdeskundigen klaar zijn om een nieuwe uitdaging aan te gaan, in de buurt van Holten of elders in het land.

Comments are closed.