El Salvador zet in op toerisme

In 2012 bezochten 760.991 toeristen El Salvador. Van avonturiers die vulkanen beklimmen, surfdudes die de beste golven uitdagen tot aan ontdekkingsreizigers die oude Mayatempels bezoeken.
el-salvador-panchimalco-village

Meer aanbod

Maar het kleinste land van Midden-Amerika heeft meer te bieden. Veel meer. Als het aan Jose Napoleon Duarte Duran (Minister van Toerisme in El Salvador) ligt, bezoeken in de nabije toekomst maar liefst 1,8 miljoen toeristen El Salvador.

 

 

Ambitie

De plannen zijn ambitieus: zo wordt havenstad El Puerto de La Libertad ontwikkeld tot internationale toeristische bestemming. Natuurparken Los Planes de Renderos en El Cerro Verde gaan zich richten op ecotoerisme. Langs de 320 kilometer lange kustlijn wordt de bouw van nieuwe hotels gestimuleerd en door het hele land wordt de infrastructuur verbeterd. Scholen en universiteiten gaan studenten onderwijzen op het vak Toerisme, maar ook op het spreken van de Engelse taal. “Toerisme creëert immers werkgelegenheid, en dat is goed voor El Salvador” meent de Minister van Toerisme Duarte.

De VS financiert het Nationaal Instituut voor Toerisme in El Salvador. In 2011 ontving het Nationaal Instituut voor Toerisme in El Salvador een financiering van maar liefst €450.000.000. Dat is een stijging van 18,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Als het aan de Minister van Toerisme ligt, dan is samenwerken het toverwoord: “met alle burgermeesters en alle Salvadorianen gaan we waarde toevoegen aan onze bestaande culturele rijkdommen, tradities en de schoonheid van onze steden.”

El Salvador Travel Market

Onlangs heeft het Ministerie van Toerisme in El Salvador de El Salvador Travel Market georganiseerd. Wereldwijd werden touroperators uitgenodigd om het land te bezoeken en kennis te maken met de lokale toeristische sector. Vanuit Nederland was er volop interesse. Alle Nederlandse touroperators die naar het best bewaarde geheim van Midden-Amerika zijn afgereisd hebben zijn afgereisd hebben inmiddels El Salvador aan hun bestaande bestemmingen toegevoegd. “De interesse vanuit landen zoals Nederland geeft ons vertrouwen en motiveert ons om internationaal nog harder te gaan werken om de positie van El Salvador als toeristische bestemming te versterken”, aldus Minister van Toerisme Duran.

Comments are closed.