Nationale Taxatiedag in het Drents Museum

Op zaterdag 9 november 2013 tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers van het Drents Museum kunst, sieraden en zelfs klassieke auto’s gratis laten taxeren tijdens de Nationale Taxatiedag. Naast het Drents Museum doen het Bonnefantenmuseum in Maastricht, het Centraal Museum in Utrecht, het Cobramuseum in Amstelveen, het Historisch Museum in Haarlem en het Zeeuws Museum in Middelburg mee. In elk museum staat een team van taxateurs klaar voor een kosteloze taxatie.
drents-museum-taxatiedag

Taxatiedag in het Drents Museum

De Statenzaal van het Drents Museum staat deze dag in het teken van de Nationale Taxatiedag. In totaal staan tien taxateurs voor u klaar. Eén van hen is directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum, zij taxeert moderne kunst. Verder zijn er gespecialiseerde taxateurs op het gebied van 17e-eeuwse schilderijen, goud en zilver, algemene kunst en antiek en schilderijen. Voor meer informatie zie drentsmuseum.nl/activiteiten/nationale-taxatiedag.html

 

 

Initiatief van de Federatie Taxateur, Makelaars en Veilinghouders

De Nationale Taxatiedag is een initiatief van de branchevereniging Federatie Taxateur, Makelaars en Veilinghouders (TMV) en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Naast een team van taxateurs is ook in elk museum een adviseur van Deloitte aanwezig, bij wie u informatie kan inwinnen over erf- en schenkings-aspecten van kunst en antiek. Met de Nationale Taxatiedag wil de Federatie TMV het belang van een juiste vervangingswaarde van roerende zaken én een goede verzekering onder de aandacht brengen. Uit de praktijk blijkt dat meer dan 80% van de Nederlanders is onderverzekerd waardoor bij brand of diefstal niet het juiste bedrag wordt uitgekeerd. Meer informatie vindt u op www.federatie-tmv.nl.

Aanmelden voor deze taxatiedag is niet nodig. De taxatie is kosteloos, bezoekers betalen wel gewoon een entreebewijs voor het museum.

Comments are closed.