Seabourn tekent intentieverklaring bouw cruiseschip

Cruiserederij Seabourn heeft een intentieverklaring getekend voor de bouw van een nieuw ultra-luxe cruiseschip van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri.
seabourn-quest

Drie andere schepen

Het nieuwe schip komt in navolging van de drie meest recent gebouwde schepen, Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest, en beschikt over alle voorzieningen die deze schepen zo succesvol maken. De oplevering van het nieuwe schip staat gepland voor de tweede helft van 2016.

We zijn erg verheugd nu verder te werken aan de plannen die we eerder dit jaar aankondigde, voor de bouw van een vierde Seabourn schip. Het interieur van het nieuwe schip wordt te vergelijken met het hoog aangeschreven ontwerp, welke is geïntroduceerd met de Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn, en Seabourn Quest,

zegt Richard Meadows, president van Seabourn. “De beleving en de voorzieningen aan boord van de bekroonde Seabourn schepen geven een nieuwe dimensie aan het ultra-luxe cruisen.’’

Gabriele Cocco, bestuurslid van Fincantieri, is verheugd over het nieuwe contract met Seabourn. “We zijn blij met het binnenhalen Seabourn als nieuwe klant en de versteviging van onze jaren lange samenwerking met de Carnival Group. Deze overeenkomst is belangrijk: het versterkt onze positie in de niche van luxe cruises en onderstreept onze leidende rol in de cruise industrie.”

Het nieuwe cruiseschip vervangt de capaciteit, die verloren gaat met de verkoop van de Seabourn Pride, Seabourn Spirit en Seabourn Legend. Deze schepen worden overgedragen aan hun nieuwe eigenaren in april 2014, april 2015 en mei 2015.

Comments are closed.