Cultuurrijke activiteiten en wintersportcampagne

De maand november, ook wel de maand van de vallende blaadjes in het Tsjechisch, belooft interessante activiteiten in Tsjechië.
czech-tourism

Praag

In Praag begint de langlopende tentoonstelling over Europese en Tsjechische art nouveau en in Český Krumlov kun je op verschillende locaties intieme concerten bijwonen tijdens de Krumlov Herfst Concerten. Tsjechië maakt zich klaar voor het wintersportseizoen met een promotiecampagne. Ook wordt er op karper gehengeld in de wateren van de Zuid-Bohemen.

Hengelen naar karpers

Vissen is een eeuwenoude traditie in Tsjechië en in de herfst slaan vissers massaal hun hengels uit. De vangst wordt volop gevierd met speciale evenementen. In enkele van de 6000 meren van de Zuid-Bohemen zwemt de Třeboň karper. Deze vis is geliefd bij de vissers in deze regio en haar kwaliteit wordt met een Europees keurmerk gewaarborgd. De visserij heeft zonder enige twijfel het karakter van de culinaire specialiteiten in de lokale restaurants beïnvloed. Bovendien maakt karper een belangrijke onderdeel uit van het typisch Tsjechische kerstdiner. Meer informatie: Třeboň regio, traditioneel karper recept.

Snow & Fun campagne

De wintercampagne van CzechTourism ‘’Snow & Fun’’ is van start gegaan. De wintersportgebieden Reuzengebergte, Ertsgebergte, Sumava, Jeseniky, Kralicky Sneznik en het IJzergebergte staan de komende maanden zowel online en offline in de spotlight. Op de site sneeuw.CzechTourism.com vind je per gebied praktische informatie en een overzicht van de langste pistes, de voordeligste sneeuwpassen en de beste sneeuw. Ook is op de site een wintersvakantie te winnen. Verder zal je niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Polen en Denemarken de ‘’Snow & Fun’’ posters tegenkomen in busreclames en citylights. Daarnaast is er een nieuwe winterbrochure uitgebracht.

Meer informatie: Sneeuw CzechTourism

Tsjechische art nouveau

In november opent het Praagse Representatiehuis haar deuren voor een tentoonstelling over zowel Europese als Tsjechische art nouveau. Het Representatiehuis wordt beschouwd als een juweel binnen de art nouveau architectuur. Je kunt dus niet alleen de schoonheid van de tentoongestelde voorwerpen bewonderen, maar ook het perfect bewaard gebleven interieur van het Representatiehuis. Gedurende de drie jaar dat de tentoonstelling open is wordt de collectie regelmatig vernieuwd. Meer informatie: Art nouveau tentoonstelling, Tsjechische art nouveau, Representatiehuis.

Krumlov Herfst Concerten

In het historische Český Krumlov vindt in de maand november de derde editie van de Krumlov Herfst Concerten plaats. Op het programma staan gitaar- en pianovoorstellingen, maar ook Jazzconcerten. De Renaissance hall houdt elke zaterdag een kamerconcert in intieme sferen. Ook de vernieuwde synagoge huist verschillende concerten over de herfst maand. Meer informatie: Český Krumlov, Krumlov Herfst Concerten.

Comments are closed.