Wintersport rond Tsjechisch Lipnomeer

Het bij Nederlanders populaire gebied rondom het Tsjechische Lipnomeer maakt zich op voor het wintersportseizoen. Dit veertig kilometer lange stuwmeer ligt verscholen tussen de bomen van het Bohemerwoud en verandert ’s winters in de langste natuurlijke schaatsbaan ter wereld.
lipno-tsjechie

Schaatsparadijs

Naast dit schaatsparadijs ligt het Lipno Ski Resort met negen veilige pistes en kindvriendelijke Nederlandse instructeurs. Dankzij 40 sneeuwkanonnen zijn alle pistes gegarandeerd bedekt met een dik pak sneeuw. Rondom Lipno vind je de middeleeuwse UNESCO werelderfgoed stad Český Krumlov en kun je onder meer een sneeuwschoenwandeling maken.

Schaatsen en skiën

Het Bohemer woud, ook wel Šumava in het Tsjechisch, is het grootste nationale park van Tsjechië. Het is geen mysterie waarom dit gebied zo in de smaak valt bij de Nederlanders die sinds 1997 geen Elfstedentocht meer hebben meegemaakt. Naast het schaatsen kun je in het nabijgelegen Lipno Ski Resort genieten van 40 kilometer pistes, een skicrossbaan, een sneeuwpark met twee schansen voor snowboardliefhebbers en een ijspretpark speciaal voor kinderen. Het resort is overzichtelijk en telt een groot aantal Nederlandstalige instructeurs waardoor het een geschikte bestemming is voor families. Een skipas voor zes dagen is net als accommodatie en maaltijden betaalbaar en kost €114. Families krijgen een speciale korting van 25% op hun skipassen.

Tsjechisch UNESCO sprookje

In Lipno draait het niet alleen om wintersport. Je waant je in sprookjesachtige sferen tijdens een bezoek aan het middeleeuwse stadje Český Krumlov. In dit UNESCO erfgoed beklim je de toren van het Český Krumlov kasteel met uitzicht over de elegante gebouwen en uitgestrekte tuinen. Haal alles uit je bezoek door een opera-, theater- of balletvoorstelling bij te wonen. Het nabijgelegen Hluboká kasteel is ’s winters bedekt met een laagje sneeuw. Hier bracht de Europese elite driehonderd jaar lang het jachtseizoen door.

Winterse activiteiten

Ervaar de magie van het winterlandschap met een sneeuwschoenwandeling. Met deze lichte en comfortabele sneeuwschoenen kom je op plekken waar je anders niet kunt lopen. Een andere populaire activiteit in het Lipnogebied is een hondensleetocht. En voor durfals is er de Lipno treetop walk waar een luchtpad met tussenstops in de bomen je brengt naar een uitkijktoren van 40 meter hoog. Vanaf daar glijd je naar beneden op de langste glijbaan in Tsjechië.

Comments are closed.