Nederlanders boeken hotelovernachtingen buitenland

Nederlandse reizigers betaalden gemiddeld €103 per hotelovernachting in het buitenland in de eerste helft van 2013. Wereldwijd gezien spendeerden reizigers uit geen enkel ander land minder per hotelovernachting over de grens. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingswebsite Hotels.com.

Duitsers gewiekst

Met een gemiddeld betaalde hotelkamerprijs van €103 per overnachting sliepen Nederlanders in het algemeen voordeliger in het buitenland dan reizigers uit andere landen. Door de bank genomen blijken ook Duitsers (€104) gewiekst in het vinden van voordelige hotelovernachtingen over de grens, net als Spanjaarden en Fransen (€105).

Reizigers uit Zwitserland spendeerden met gemiddeld €136 per hotelovernachting het meest in het buitenland. Zij verwezen de Japanners, vorig jaar nog de ‘biggest spenders’, naar een gedeelde tweede plaats (€133), samen met reizigers uit Noorwegen en de VS.

In eigen land betaalden Nederlandse reizigers gemiddeld €94 per hotelovernachting in de eerste helft van dit jaar. Indiërs gaven wereldwijd gezien het minst uit per binnenlandse hotelovernachting (€69). Ook Portugezen en Spanjaarden boekten relatief voordelige hotelovernachtingen in eigen land (€71).

Gemiddeld €158 per overnachting

Met gemiddeld €158 per hotelovernachting zijn het de Zwitsers die ook in het binnenland het meest spenderen. Reizigers uit Noorwegen (€145) en Singapore (€141) volgen op plaats twee en drie.

Comments are closed.