Geluk bloeit in Drenthe

Is geluk maakbaar? Waarom zijn de mensen op de ene plek gelukkiger dan op de andere plek? Wat kan de impact zijn van plekken op onze gedachten, gevoelens en ons gedrag? Uit onderzoek is gebleken dat bewoners in Drenthe de gelukkigste inwoners van Nederland zijn. Redenen genoeg om juist in deze economische tijd een positief congres te organiseren met als titel ‘Geluk Bloeit in Drenthe’.
geluk-bloeit-in-drenthe

Donderdag 7 november

Het congres vindt plaats op donderdag 7 november a.s.. Initiatiefnemer van dit congres is Marketing Drenthe. Directeur Jan-Albert Westenbrink; “We laten met dit congres zien hoe je vanuit de kracht van een regio prachtige samenwerkingsverbanden ziet bloeien en laten de congresbezoekers dit ook zelf ervaren door ze mee te nemen naar unieke locaties deze dag”.

Specialisten uit de wereld van Regiomarketing, Geluksonderzoek en Cultuurhistorie houden boeiende inleidingen, afgewisseld door inspirerende sessies van inleiders die weten wat er speelt in een regio die onderhevig is aan krimp en vanuit eigen kracht werken aan mooie initiatieven die de beeldvorming positief beïnvloeden.

Tijdens het congres worden tevens twee boeken gepresenteerd. Prof. Dr. Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit presenteert zijn boek ‘Geografie en gevoel”.

Geeke Snijders (namens Marketing Drenthe) en Perry ten Hoor (Open Communicatie) hebben een praktisch boek geschreven: ‘Het ABC van Regiomarketing’ hoe regiomarketing een kapstok kan zijn om een hardnekkig imago te kantelen. De Drenthe campagne wordt in dit boek als voorbeeld genomen.

Comments are closed.