Düsseldorf dompelt zich onder in kerstsfeer

Hoewel er uiteraard meerdere steden in Duitsland met kerstmarkten uitpakken spant die in Düsseldorf toch wel de kroon. Sprookjesachtige decors, honderden kraampjes, feeërieke verlichting, ijsbaan en kermisattracties en dat verdeeld over zes locaties in de binnenstad.
dusseldorf-verlichte-koningsallee-kerst

Marktplatz

Deze kerstmarkten hebben ieder hun eigen sfeer en karakter. Alle kraampjes op de Markplatz zijn opgebouwd in de stijl van de omliggende panden, de kraampjes op de idyllische Engeltjesmarkt op de Heinrich-Heine-Platz hebben alle mooie smeedijzeren engeltjes en een prachtige verlichting, terwijl gevels van de kraampjes op de Flinger Strasse de typische oude Düsseldorf huisjes nabootsen. Publiekstrekker is hier voor veel bezoekers de markante glühwein kraam met op het dak een draaiende kribbe met figuren. Naast de markt op de Stadtbrucken – ook wel sterretjesmarkt genoemd vanwege de kristalverlichting – verschijnt er op de Schadowplatz tegenover het eveneens nieuwe Kö-Bogen winkelcentrum een geheel vernieuwde kerstmarkt. De kerstmarkten zijn te bezoeken van 21 november tot en met 23 december 2013. Op zondag 15 december zijn de winkels open van 13:00 tot 18:00 uur. De VVV van Düsseldorf heeft tevens een kerstverblijfsarrangement samengesteld voor vanaf €59,- per persoon.

Vermaak voor kinderen

Ook voor jongeren en kleine kinderen is er voldoende vermaak georganiseerd. Dit jaar kan er volop geschaatst worden op de 450m² ijsbaan op de Gustaf-Gründgens-Platz en er zijn kraampjes met raclette, glühwein, koffie en fris. Op de Burgplatz staat weer de 55 meter hoge reuzenrad met 42 verwarmde cabines en op de Markplatz staat een draaimolen. Ook een bezienswaardigheid op deze kerstmarkt is de levensgrote, met de hand gemaakte houten kribbe uit Bethlehem.

Op loopafstand

Alle kerstmarkten liggen op loopafstand van elkaar. Ze zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur, op vrijdagavond en zaterdagavond tot 21.00 uur. Voor wie zich echt wil onderdompelen in de kerstsfeer en kerst anekdotes kan zich aanmelden voor de Advent Advent toer onder leiding van een gids, start iedere vrijdag en zaterdag om 16.00 uur bij het VVV kantoor.

Kerstarrangement

Voor wie niet in een dag op en neer wil reizen heeft de VVV een arrangement samengesteld met een overnachting inclusief ontbijt, infopakket, de Düsseldorf Welcome Card voor gratis open vervoer en een Merian reisgidsje. Overnachting in naar keuze het Leonardo Hotel City Centre (59 euro p.p.) of het Hotel Garni Sir Lady & Astor (79 euro p.p.).

Nederland is een belangrijke leverancier van kersttoeristen. Meer dan de helft van de 2200 bussen die tijdens kerst 2012 de stad aandeden, kwam uit Nederland.

Comments are closed.