Handige reisgadgets – digitale bagagelabel

We reizen tegenwoordig met steeds meer gadgets op zak. Hadden we 10 jaar geleden genoeg aan een backpack met een calculator, de lonely planet en wat cash geld, tegenwoordig dragen we een halve electronica winkel met ons mee.


Wat ik zelf zoal op reis meeneem is mijn MacBook Pro, iPhone, iPad, diverse snoertjes, 3D shavers, bluetooth speakers, kabels, smartwatches, spiegelreflexcamera en soms zelfs een draagbare printer. Naast dat het handig is om foto’s en video’s te maken gebruik ik het ook om het op te slaan. Gadgets die de reisbranche voor haar reizigers maakt zijn op 1 hand te tellen. De laatste in dat rijtje is het digitale bagagelabel van British Airways.
digitale-bagagelabel-001-lars-sang-mo-boom

Vervanging papieren bagagelabel

Dit nieuwe technische snufje is een pilot en vervangt de papieren bagagelabel. Na incheck zet je de barcode via je smartphone op je digitale bagagelabel. Voordeel hiervan is dat je het label kunt hergebruiken. Het is ook erg fijn dat je nu je hand niet meer kunt verwonden bij het verwijderen. Bovendien is het digitale bagagelabel nog volop in ontwikkeling wat in de toekomst kan betekenen dat er nog allemaal andere features aan worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het wereldwijd kunnen volgen van je koffer en advertentie.

Lees hier alles over deze digitale bagagelabels en het laatste nieuws over het eindproduct.

Comments are closed.