Costa Cruises lanceert slow cruise concept

Onder de naam Costa neoCollection introduceert Costa Cruises een nieuwe manier van cruisen waarbij de nadruk ligt op meer tijd om te ontspannen en ‘off the beaten track’ bestemmingen te ontdekken.

Fly & cruise

Al eerder introduceerde de Italiaanse rederij als eerste het ‘fly & cruise’ concept (in de jaren ’50), rond-de-wereldcruises, minicruises en wintercruises in de Middellandse Zee. Aan deze reeks wordt nu de ‘slow cruise’ neoCollection toegevoegd.

Het nieuwe ‘slow cruise’ concept is een geheel nieuwe cruisebeleving waarbij beter wordt tegemoetkomen aan de individuele wensen van de reiziger op basis van reisritme en wensen, zowel aan boord als aan land. Dit betekent exclusievere routes met nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de reiziger meer mogelijkheid krijgt om de bestemming grondiger te verkennen. Ook zullen er excursies op maat worden aangeboden die geschikt zijn voor kleinere groepen en wordt aan boord ingespeeld op persoonlijke wensen.

Nieuwe schepen

De twee schepen die hiervoor worden ingezet zijn de Costa neoRomantica en Costa’s laatste aanwinst de Costa neoRiviera. Deze relatief kleine schepen zijn ideaal voor slow cruisen omdat zij gemakkelijker bij de minder bekende bestemmingen kunnen komen. Het project neoCollection gaat op 9 februari 2014 van start met een bijzondere cruise genaamd Grand African Tour. Deze vertrekt vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera en duurt 62 dagen. Het combineert de mooiste stranden van de Indische Oceaan met een safari in Zuid-Afrika.De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van 2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises met 12-daagse reizen in de Middellandse Zee, weg van het massatoerisme.

De neoRomantica start op 1 juni 2014 met cruises vanuit Amsterdam en vaart onder meer naar de Noordkaap en de mooiste Baltische steden. Degenen die de kortste nacht willen ervaren kunnen op 7 juli in Amsterdam inschepen voor de cruise ’Voorbij de Noordkaap’. Deze gaat naar de poolcirkel en doet de Svalbard eilandengroep in Spitsbergen aan.

Gastronomie

Op de cruises van de neoCollection wordt er nog meer gefocust op het gastronomische aspect, zowel aan boord als aan land. De nadruk wordt gelegd op lokale producten en gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de regionale gerechten op de menukaart en excursies die in het teken staan van de lokale smaken en geuren. Speciaal hiervoor wordt er samengewerkt met de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo.

Comments are closed.