7e editie WinterWelVaart komt eraan

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 december vindt de zevende editie van WinterWelVaart plaats aan de Hoge en Lage der A en in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en en een gezellige kerstmarkt maken deel uit van het bijzondere oogramma op en rondom de kades in het mooiste stukje binnenstad van Groningen. Alles is gratis toegankelijk.
winterwelvaart-groningen

Tientallen prachtige historische charterschepen

WinterWelVaart is een festival voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. De schippers openen tijdens WinterWelVaart gratis hun schepen voor het publiek. Deze schepen vormen de locaties van een steeds verder groeiende muziek- en theaterprogrammering en andere activiteiten. En natuurlijk kan iedereen kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen.

Niet alleen in de schepen, ook op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum is er genoeg te doen. Er is een uitgebreide kerstmarkt, live muziek en heerlijke hapjes en drankjes. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat ook gratis toegankelijk is tijdens het evenement zijn allerlei (kinder)activiteiten te beleven.

Comments are closed.