Zuiderzeemuseum verricht gongceremonie

Vanochtend heeft algemeen directeur Stephan Warnik van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen om 09.00 uur de gongceremonie van de NYSE Euronext verricht. In de Beurs van Berlage werd hiermee het startschot gegeven voor de publiekswedstrijd van een nieuw project in het Zuiderzeemuseum genaamd Waterwerken. Dit is een museale attractie, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, die bestaat uit kleine versies van de vijf voormalige Zuiderzee-eilanden: Marken, Pampus, Schokland, Urk en Wieringen.

Foto Fred Vergeet

Foto Fred Vergeer

Winnaar Goed Geld Gala

In februari van dit jaar was het Zuiderzeemuseum een van de grote winnaars van het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Hiermee financiert het museum een nieuw gedeelte van het buitenmuseum, dat jong en oud waterpret met een educatief tintje voorschotelt.

Nederland denkt mee

Met de publiekswedstrijd roept het museum de hulp in van alle Nederlanders voor het toevoegen van een extra element dat typerend is voor spelen met water. Via www.zuiderzeemuseum.nl/waterwerken mag iedereen aangeven welke wateractiviteit, zoals vissen, bellen blazen of fierljeppen, zij graag toegevoegd zien aan het project. De ideeën kunnen tot en met zondag 5 januari 2014 ingestuurd worden. Half januari wordt de winnaar bekendgemaakt en krijgt de leukste inzending een ereplaats in de preview van Waterwerken in het binnenmuseum. Ook ontvangt de winnaar een Zuiderzeemuseumjaarkaart voor het hele gezin en wordt zij of hij exclusief uitgenodigd voor de spetterende opening van Waterwerken in 2014.

Veel familiepret

Algemeen directeur Stephan Warnik is erg verheugd over de start van het project dat wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. “We zijn nu echt begonnen en het maakt Waterwerken extra bijzonder dat iedere inwoner van Nederland de kans krijgt om ons te helpen. We zijn erg benieuwd wat we allemaal binnen krijgen. Het zou mooi zijn als het idee aansluit bij de activiteiten op de eilandjes zelf. We zeggen nog niet wat die zijn, maar ze staan in ieder geval garant voor veel familiepret.”

Over de NYSE Euronext

In Amsterdam is een oude traditie in ere hersteld. Iedere dag wordt de beurs NYSE Euronext om 9.00 uur geopend (en om 17.30 uur gesloten) met een gongslag. De opening van de markt heeft inmiddels plaatsgevonden door ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en vele andere prominente personen en organisaties uit onze samenleving.

Comments are closed.