Winter Wonder Weken in Leiden

Van 31 oktober 2013 tot en met 5 januari 2014 staat Leiden in het teken van de Winter Wonder Weken. Onder deze noemer vinden in deze periode acht evenementen plaats.
leiden-lichtjesparade

Veel evenementen

De programmering omvat de Lichtjesparade, de Leidse Restaurantweek, de intocht van Sinterklaas, het Huis van Sinterklaas, het Verrassend Winkelweekend: Kids, de ijsbaan, de kerstmarkt en het Verrassend Winkelweekend: Koren.

Lichtjesparade

De Lichtjesparade op 31 oktober met het thema “Halloween” markeert de start van de Winter Wonder Weken. Ruim 600 basisschoolleerlingen lopen met lampions vanaf de Douzastraat en het Stadhuisplein door de binnenstad en ontsteken tijdens de tocht de sfeerverlichting in de winkelstraten. De kinderen, ouders en het publiek langs de kant worden op verschillende plaatsen verrast door kunst, muziek en theater. De Lichtjesparade eindigt op de Nieuwe Rijn.

Leidse Restaurantweek

Diverse restaurants met verschillende keukens in Leiden en omgeving nemen deel aan de Leidse Restaurantweek. Tijdens de week van 11 tot en met 17 november serveren zij voor een scherpe prijs een twee- of driegangenmenu (lunch of diner) en doneren per couvert € 1,- aan het Willem-Alexander Kinderfonds.

Het Huis van Sinterklaas

Het Verrassend Winkelweekend op 23 en 24 november heeft het thema “Kids”. Op zaterdag 23 november komt Sinterklaas aan in Leiden. De volgende dag neemt hij zijn intrek in het Huis van Sinterklaas in de Waag. Er is een invasie van Pieten, in en buiten een aantal winkels zijn workshops voor kinderen.

IJsbaan en kerstmarkt

Van 6 december tot en met 5 januari ligt op de Nieuwe Rijn weer een grote ijsbaan. Hier kunnen groot en klein naar hartenlust schaatsen. Om het winterse sprookje compleet te maken gaat een week later hier de kerstmarkt open waar diverse kerstcadeaus te koop zijn.

Optreden koren

Het Verrassend Winkelweekend op 21 en 22 december met thema “Koren” past in de sfeer van de Winter Wonder Weken. Dit weekend treden meer dan veertig koren uit Leiden en de regio op voor het kerst shoppende publiek. Ook bij de ijsbaan en op de kersmarkt brengen de koren liederen ten gehore.

Tijdens alle Winter Wonder Weken wordt aandacht gevraagd voor de actie “Tientje voor T. rex” van Naturalis. Naturalis wil de opgegraven T. rex graag naar Nederland halen. Het kan de eerste T. rex ooit worden, die wordt tentoongesteld in een museum buiten Amerika. Om dat financieel mogelijk te maken, wordt de grootste crowdfunding actie ooit opgezet.

De winkels verruimen tijdens de Winter Wonder Weken in december hun openingstijden.

Comments are closed.