Marathon in Reggae ritme

Op 7 december 2013 beeft het Jamaicaanse Negril. Niet alleen door het ritme van de reggae, maar vooral door de snelle passen van de fanatieke marathonlopers van de Reggae marathon.
photo Errol Anderson

Jamaicaanse – Caribische belevenis

De Reggae marathon is vooral een Jamaicaanse – Caribische belevenis, waarbij snelle tijden niet echt een rol spelen. Al op de vooravond tijdens de Pasta-party zit de stemming er al goed in en wordt dit als uniek moment beschouwd binnen de marathon wereld.

Al voor zonsopgang verzamelen de sporters zich bij het startpunt terwijl fakkellicht en reggae muziek zorgen voor een uitstekende sfeer. Om 05.15 uur klinkt het startschot en verdwijnen de lopers in het donker. Langs het gehele parcours spelen live bands en zijn luidsprekerwagens met harde muziek opgesteld. Na de finish gaat de party, ondanks de vermoeide benen, gewoon door bij ‘Beach Bash’ aan het strand van Negril.

Naast de complete marathon afstand kunnen sporters zich ook inschrijven voor de halve marathon en de 10 kilometer. In het afgelopen jaar namen 1256 deelnemers uit Jamaica en de rest van de wereld deel. 165 lopers beëindigden de marathon, waaronder ook Nederlanders, Belgen en Duitsers. Voor de editie van 2013 hebben zich 7 deelnemers uit de Benelux ingeschreven.

Negril

Negril, de plaats aan de westkust van Jamaica waar de marathon plaatsvindt, ligt op 1,5 uur rijden van de luchthaven van Montego Bay. Negril is bekend om het 11 kilometer lange zandstrand met vele verschillende laagbouw hotels, bars, restaurants en reggae beach party’s.

Het is een uitstekende plek voor dagexcursies naar verschillende natuurgebieden zoals het nabij geleden Royal Palm Reserve, de Mayfield Falls en het op twee uur gelegen moerasgebied Black River. Dit is dé plek om de Jamaicaanse krokodil te spotten als ook een bezoek te brengen aan de YS watervallen en de rumfabriek Appleton. Als er tijd over is, is een boottocht naar Pelican Bar, een bar op palen midden op zee, een unieke ervaring.

Hoogtepunt in Negril is Rick’s Café, dat tot de bekendste bars ter wereld wordt gerekend. Rond zonsondergang en onder het genot van een cocktail komen toeristen samen en kijken naar de gewaagde sprongen van de Jamaicaanse rotsduikers.

Comments are closed.