Film en Fotografie tijdens Verrassend Winkelweekend

Het Verrassend Winkelweekend van zaterdag 26 en zondag 27 oktober staat in het teken van Film en Fotografie. Laat je verrassen door filmsterren die door het centrum lopen en prikkel het geheugen door de filmcitaten die in vele winkels hangen. Geniet van film en fotografie op onverwachte plaatsen.
verrassend-winkelweekend-filmfotografie

Samenwerking

Het Leiden International Film Festival organiseert in samenwerking met Stichting Talentvolle Fotografen, Mijn Fotowerkplaats en Centrummanagement Leiden het weekend. Het thema van Film & Fotografie komt terug in het gehele weekend, een aantal hoogtepunten van het programma zijn onder andere de verschillende Photoshoots, Bakkie Bike Cinema, foto exposities in de binnenstad en de Meet en Greets met de filmfiguren.

Bakkie Bike Cinema

De Bakkie Bike Cinema is een theatrale mobiele bioscoop gebouwd bovenop een antieke bakfiets en daarmee de enige bakfietsbioscoop die Nederland rijk is. De ouvreuses van de bioscoop leiden het publiek naar binnen. Deze mobiele bioscoop is zaterdag te vinden op de Haarlemmerstraat en zondag op de Aalmarkt.

TV Wartburg

TV Wartburg is de kleinste mobiele openluchtbioscoop van Nederland. Een straatfenomeen, dat opduikt op festivals en evenementen om het publiek te animeren met film, muziek en antieke computerspellen in 3D. Dit alles in de openlucht of binnen zowel overdag als ‘s avonds. TV Wartburg is tijdens het Verrassend Winkelweekend op zondag 27 oktober te vinden op het Stadhuisplein.

Meet & Greet filmfiguren

Wat doet Charlie Chaplin hier in deze kledingzaak? Sommige filmpersonages en filmsterren zijn zo herkenbaar dat iedereen weet wie ze zijn. En van deze sterren zijn er velen die tijdens het Verrassend Winkelweekend door Leiden struinen.

Raad de quote

Filmkennis kan je tijdens het Verassend Winkelweekend geld besparen. In verschillende winkels, verspreid door de hele stad, zullen beroemde filmquotes in de etalages hangen. Deze zijn echter, om het wat moeilijker te maken, vertaalt naar het Nederlands. Lukt het om de quote te ontcijferen en de bijbehorende film te raden, zeg deze film dan bij je aankoop aan de kassa en kijk welke kortingsactie je hebt verdiend! Dat is toch “een aanbod dat je niet kan weigeren!”

Comments are closed.