Exotische bestemmingen in trek bij Nederlanders

De afgelopen maand toonden Nederlanders toenemende interesse in enkele exotische bestemmingen. Dit blijkt uit de zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar hotelovernachtingen op de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com. Onder buitenlandse reizigers steeg de belangstelling voor hotelovernachtingen in Amsterdam ten opzichte van een jaar geleden.

Hotels naar verre bestemmingen

In september zochten Nederlandse reizigers via Hotels.com opvallend veel vaker dan vorig jaar naar hotels in enkele verre bestemmingen. Het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in en nabij het Kruger National Park in Zuid-Afrika steeg met 80 procent. Krugerpark is een populaire wildlife bestemming. Reizigers hebben er kans om de ‘Big Five’ te spotten.

De afgelopen maand was ook het Thaise eiland Ko Phi Phi, eveneens een nationaal park, bijzonder in trek onder Nederlandse reizigers. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de tropische bestemming steeg met 70 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Comments are closed.