Tanguy Cotte-Martinon projectdirecteur Thalys

Tanguy Cotte-Martinon is benoemd tot nieuwe projectdirecteur van Thalys International. Hij leidt de transformatie van Thalys tot volwaardig spoorbedrijf in 2015. Op dit moment is Thalys uitsluitend verantwoordelijk voor de exploitatie van de rode treinen. De spoorwegactiviteit op zich, het laten rijden van de treinen in vier landen, is nu een verantwoordelijkheid van de drie aandeelhouders NMBS, SNCF, DB en met de Nederlandse Spoorwegen als partner. Met ingang van 2015 neemt Thalys ook de spoorwegactiviteiten in België en Frankrijk op zich. Cotte-Martinon geeft leiding aan dit project.

Uniek voorbeeld internationale samenwerking

Tanguy Cotte-Martinon, projectdirecteur Thalys International: “Bijdragen aan het succes van Thalys, een mooie naam in het internationale spoorverkeer, is juist nu een boeiende uitdaging. Thalys is een uniek voorbeeld van internationale samenwerking. De NMBS en de SNCF slaan een nieuwe weg in door een gemeenschappelijk spoorwegbedrijf te creëren. Met die transformatie en ontwikkeling willen we reizigers nog meer performance en dienstverlening bieden. Dat is het doel dat we bij elke beslissing voor ogen houden.”

Reiziger centraal

“Ik ben blij dat Tanguy Cotte-Martinon Thalys helpt deze transformatie te realiseren. In deze belangrijke fase is het voor ons cruciaal om onze efficiency en flexibiliteit te vergroten. Uiteindelijk willen we steeds tegemoetkomen aan de verwachting van reizigers. Dat staat centraal”, aldus Franck Gervais, CEO van Thalys International.

Over Tanguy Cotte-Martinon

Tanguy Cotte-Martinon is sinds 1997 actief bij de SNCF waar hij verschillende operationele (beheer van stations en spoorsignalisaties) en commerciële managementfuncties waarnam, voor hij verantwoordelijk werd voor de treinbestuurders van Thalys – TGV Nord – TER – Intercités – Transilien. Na zijn studies aan het Institut National des Sciences Appliquées in Lyon en aan de Washington University in de VS, legde Tanguy Cotte-Martinon zich aanvankelijk toe op het vrachtverkeer (specifiek in de zone Champagne-Nord-Picardië). Hij leidde er het project ‘Tangentielle Nord’* in goede banen om daarna van 2005 tot 2008 aan de slag te gaan als kabinetschef van het kabinet van de Directeur van de SNCF.

Comments are closed.