Beleef Twente met TwentseRondjes app

De mooiste plekjes in het Twentse landschap ontdekken met een virtuele gids op je smartphone. Dat kan met de nieuwe regionale TwentseRondjes app. Het Twents Bureau voor Toerisme, Enschede Promotie, Regio Twente en gemeente Enschede lanceerden 16 oktober de app met wandel- en fietsroutes door o.a. Almelo en Enschede. De gemeenten Wierden en Hengelo maakten bekend ook routes te willen toevoegen aan de app.
twentse-rondjes-app1jpg

Enschede gaststad

Enschede was gaststad voor de lancering en liet de genodigden kennismaken met één van de rondjes in de app: Fit&Fun. Een rondje gericht op een gezonde leefstijl en speciaal ontwikkeld door en voor kinderen samen met Beweeg Wijs, een organisatie die streeft naar een leven lang prettig bewegen passend bij ieders eigen mogelijkheden.

Raadsels tijdens de wandeling en fietstocht

De app bevat nu zes wandel- en fietsroutes in en om Enschede en Almelo. Beleving staat bij elke route centraal. De virtuele gids laat onderweg filmpjes zien, geluidsfragmenten horen en presenteert raadsels en kwisjes. Zo ontdekken wandelaars via het Waterpad alle beken, kanalen en havens in Almelo. Lossen kinderen raadsels op bij de spannende historische route ‘Dagboek van Aron’ in Enschede. Leren fietsers, tijdens het rondje Zout en Stoom, de zout- en textielgeschiedenis in Boekelo kennen. En kunnen fietsers op het 52 km lange Rondje Enschede kiezen uit natuurbeleving of cultuurhistorie.
        

Regelmatig nieuwe routes

De app is interessant voor zowel de eigen inwoners als voor gasten die in Twente verblijven en wordt regelmatig voorzien van nieuwe routes. De TwentseRondjes app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play of kijk op www.beleeftwente.nl/twentserondjes

Comments are closed.