Fly-drive wintersportvakantie aantrekkelijk alternatief

Voor het vervoer naar de wintersport zijn meerdere opties, zoals de eigen auto, de bus, de trein of het vliegtuig. Sunny Cars, één van de grootste bemiddelaars in autoverhuur in Europa, ziet dat een fly-drive vakantie naar de Europese wintersportlanden steeds aantrekkelijker wordt.

Low-cost

“Door de toename van het aantal vluchten van low-cost airlines naar de wintersportgebieden wordt het huren van een auto op de luchthaven een steeds aantrekkelijker alternatief,” zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België.

Zowel qua aantal reisuren als financieel. Vooral voor wintersporters die een korte skivakantie boeken wordt vliegen en een auto ter plaatse huren interessanter

Fly-drive bij 5 van de 9 wintersportlanden goedkoper

Sunny Cars onderzocht, op basis van een reisgezelschap van 2 personen, wat het verschil in prijs is tussen de opties ‘met de eigen auto’ en ‘een fly-drive’. Gekeken werd naar zowel een week als een weekend wintersporten in de maand januari. Opmerkelijk genoeg is de wintersporter voor een korte 3-daagse reis altijd het voordeligst uit met een fly-drive. Voor een week wintersporten geldt dit voor 5 van de 9 wintersportlanden. Een overzicht:

Fly-drive wintersport

Fly-drive wintersport

Reistijd minimaal gehalveerd

Uit het onderzoek blijkt ook dat, naast het financiële voordeel, er flink wat reisuren bespaard kunnen worden met een fly-drive. ”Wintersporters winnen minimaal de helft van hun reistijd terug”, verzekert Knottnerus. “Een autoreis naar Innsbruck, Geneve of Grenoble duurt, de heen- en terugreis bij elkaar opgeteld, al snel zo’n 18 á 20 uur. Met het vliegtuig is dit zo’n 6,5 á 7 uur. Dat zijn uren die je extra op de piste kunt doorbrengen. Bij bestemmingen als Italië, Andorra, Finland of Tsjechië neemt deze tijdswinst nog sterker toe.”

Auto’s voorzien van winteruitrusting

Een onderschat voordeel van het huren van een auto op de luchthaven is dat de auto’s voorzien zijn van een goede winteruitrusting, waaronder bijvoorbeeld winterbanden of sneeuwkettingen. “Wie tijdens de wintersport in een auto stapt zonder winterbanden, begeeft zich op zeer glad ijs,” is de heldere boodschap van Knottnerus. “Naast het veiligheidsaspect speelt aansprakelijkheid ook een grote rol. Wie betrokken is bij een ongeluk en geen winterbanden heeft kan aansprakelijk gesteld worden. Een situatie die we bij voorkeur natuurlijk allemaal liever voorkomen.” De regels voor winterbanden zijn internationaal niet eenduidig, maar duidelijk is wel dat het gebruik in veel wintersportgebieden onmisbaar is geworden.

Winterbandenpakket

In alle landen waar winterbanden verplicht zijn biedt Sunny Cars een speciaal pakket, het zogenaamde ‘WT Pakket’. WT staat voor ‘winter tyres’ en bij dit pakket zijn de winterbanden bij de autohuurprijs inbegrepen en krijgen wintersporters niet ter plaatse te maken met extra kosten.

Comments are closed.