Qatar Airways kondigt komst 787 Dreamliner aan

Qatar Airways heeft een uitbreiding van haar Boeing 787 Dreamliner vluchten in Europa aangekondigd met de komst van het state-of-the-art vliegtuig op de route tussen Brussels Airport en Doha International Airport.

Belgie

De in Doha gebaseerde maatschappij is de eerste luchtvaartmaatschappij die vanaf 1 december 787 lijnvluchten vanuit de Belgische hoofdstad Brussel aanbiedt.

qatar-airways

In februari van dit jaar verhoogde Qatar Airways al het aantal vluchten tussen Brussel en Doha tot een dagelijkse vlucht met een ochtend- of middagvlucht hetgeen toegang biedt naar 17 nieuwe bestemmingen vanaf de Belgische hoofdstad.

Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways vertelt: “Brussel is een belangrijke stad in zowel Europa als ons netwerk en ik ben zeer verheugd dat onze Dreamliner binnenkort naar Brussel zal vliegen om onze passagiers een ongeëvenaard niveau van service en comfort te bieden.”

“De Dreamliner van Qatar Airways is een uitstekend vliegtuig met een van de meest innovatieve en comfortabele interieurs in de vliegtuigindustrie en ik weet zeker dat onze passagiers onder de indruk zullen zijn wanneer ze dit vliegtuig ontdekken”, voegt hij daaraan toe.

Guy Ceunen, Commercial Manager Benelux van Qatar Airways, zegt: “We zijn uitermate trots en blij om de Boeing 787 op de verbindingen vanaf Brussel te introduceren waardoor we onze passagiers een nog uniekere vliegervaring kunnen bieden.”

“Na de verhoogde vluchtfrequentie van afgelopen februari tot een dagelijkse vlucht tussen Brussel en Doha, waardoor er verbindingen met meer bestemmingen en kortere overstaptijden op bestaande routes werden geboden, vormt de Dreamliner vlucht vanaf Brussel een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de maatschappij in België en een teken van de ambitie van Qatar Airways op deze markt.”

“We kijken ernaar uit om in december onze eerste passagiers aan boord van dit geavanceerde vliegtuig met 5-sterrenservice te verwelkomen”, besluit hij.

De 787 van Qatar Airways heeft een capaciteit van 254 passagiers, verdeeld over een Business Class met 22 zitplaatsen in een 1–2–1 opstelling en een Economy Class met 232 zitplaatsen in een 3–3–3 opstelling.

De 787 Dreamliner is gebouwd met composietmaterialen en is daardoor lichter en zuiniger met brandstof dan alle vergelijkbare vliegtuigen van dezelfde grootte en klasse. Andere unieke kenmerken zijn grotere vensters, minder geluidsoverlast en schonere lucht in de cabines. De Dreamliner is het milieuvriendelijkst van alle vliegtuigen met 20% minder brandstofverbruik en 20% minder CO2-uitstoot. Een ander belangrijk punt is dat het vliegtuig stiller is dan concurrerende toestellen, hetgeen positief is voor de gemeentes rondom Brussels Airport.

Als eerste ter wereld zijn zowel de Business Class als de Economy Class van de 787 Dreamliners van Qatar Airways volledig voorzien van WiFi. De passagiers kunnen via internet en sms-berichten in contact blijven met vrienden en collega’s op de grond.

Qatar Airways kende in slechts 16 jaar tijd een uiterst snelle groei en vliegt op dit ogenblik met een vloot van 129 vliegtuigen naar 132 belangrijke business en vrijetijdsbestemmingen over de hele wereld.

Qatar Airways heeft dit jaar 10 nieuwe bestemmingen aan haar netwerk toegevoegd – Gassim (Saoedi-Arabië), Najaf (Irak), Phnom Penh (Cambodja), Chicago (USA), Salalah (Oman), Basra (Irak), Suleimaniya (Irak), Chengdu, (China), Addis Abeba (Ethiopië) en Taif (Saoedi-Arabië).

De komende weken en maanden zal het netwerk verder worden uitgebreid met nieuwe bestemmingen waaronder Clark International Airport in de Filippijnen (27 oktober) en Philadelphia in de Verenigde Staten (2 april 2014).

Video van de Qatar Airways 787 Dreamliner

Comments are closed.