300 vacatures in Limburgse vrijetijdseconomie

De vrijetijdseconomie in Belgisch Limburg telt meer dan 300 openstaande jobs.“Onze eerste focus moet dus liggen op het invullen van deze vacatures, in het belang van de werkgevers en de werkzoekenden”, zegt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme en Cultuur, Igor Philtjens.

Belangrijke werkgever

De vrijetijdseconomie in Belgisch Limburg is uitgegroeid tot een belangrijke werkgever. Meer dan 36 000 mensen verdienen er hun brood. Dat is één tiende van de actieve bevolking in Limburg.

In het SALK-rapport en -uitvoeringsplan na de sluiting van Ford-Genk kreeg de vrijetijdseconomie veel aandacht.
“Het is onze ambitie om via dit plan 2000 extra arbeidsplaatsen te creëren in de vrijetijdseconomie in Limburg. We zullen ondernemers nog sterker ondersteunen in hun zoektocht naar geschikte arbeidskrachten, in samenwerking met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB)”, aldus gedeputeerde Philtjens.

De VDAB telde op 31 augustus 2013 voor de Limburgse vrijetijdseconomie welgeteld 336 vacatures in het Normaal Economisch Circuit en 183 niet-ingevulde uitzendopdrachten. Dat bevestigt Marc Cloostermans, directeur Competentiecentra van de VDAB Limburg.

Comments are closed.