Record aantal pompoenen in Asten

Dit jaar is een recordaantal pompoenen naar Asten gehaald voor de jaarlijkse Pompoendagen. Het gaat om maar liefst 23.000 stuks. Bezoekers zien voor het museum al het eerste pompoenkunstwerk staan. Het verzamelen van zo’n grote hoeveelheid pompoenen is een hele operatie. Diverse vrijwilligers zijn vanaf de lente druk bezig om heel veel verschillende soorten pompoenen te kweken. Het gaat om eetbare pompoenen en pompoenen voor de sier.
Opening pompoendagen

Reuze pompoenen

Midden in de museumtuin zijn verschillende reuze pompoenen te bezichtigen. Deze zijn zo zwaar dat ze met een speciale stapelaar verplaats worden. Bezoekers worden uitgenodigd te raden welke pompoen de zwaarste is en hoe zwaar deze is. Op de laatste dag van het evenement wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van dit raadspel. Er is hier ook informatie verkrijgbaar hoe je zelf een reuze pompoen kunt kweken.

Pompoenmarkt

Met talloze pompoenen zijn diverse creaties gemaakt die te bewonderen zijn in de hal van het museum en in de museumtuin. En er is maar liefst 550 liter pompoensoep gemaakt, die bezoekers kunnen proeven. Voor mensen die thuis zelf pompoensoep willen maken, zijn er kant en klare pompoensoeppakketten te koop. Verder zijn op de pompoenmarkt onder meer pompoenen te koop, kunnen kinderen zelf een Halloween pompoen snijden en versieren of kaarsjes maken. Maar ook verschillende producten die van pompoenen gemaakt zijn zoals pompoenmuffins en -brood.

Lantaarnpompoen

Ken je Jac o Lantern? In het griezelbos kun je de legende lezen van Jack o Lantern, de vrolijke smid die de eerste was die een pompoen met een lichtje gebruikte… Zo’n pompoen kunnen kinderen zelf maken! Om het griezelbos binnen te komen en te verlaten gaan bezoekers door duistere tunnels. In deze tunnels staan kunstig uitgesneden Halloween pompoenen gepresenteerd.

Wethouder Jac van Bussel opende de 23e pompoendagen door de laatste hand te leggen aan een uitgesneden Halloween pompoen. Het optreden van showballet Poertwa uit Liessel maakte van de opening een spektakelstuk. Op verschillende muziekstijlen danste het ballet in fraai uitgedoste halloweenkostuums. Daarna kon het publiek het griezelbos en de pompoentuin bezoeken.

Herfstvakantie

Op de website van het museum, museumasten.nl, vindt je een overzicht van alle speciale activiteiten die deze week plaats vinden. De Pompoendagen in het Klok & Peel Museum Asten aan de Ostaderstraat 23 in Asten vinden plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober 2013, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur.

Comments are closed.