PUUR Prinsenhof tijdens Museumnacht Delft

Op vrijdag 25 oktober veroorzaken vrijwel alle musea, galeries en culturele instellingen in Delft tussen 20:00 en 01:00 uur een cultureel natuurgeweld. Dit jaar loopt het thema “In Natura” als een groene lijn door het evenement. Museum Het Prinsenhof, Huis Lambert van Meerten én Winkeltje Kouwenhoven zijn in lijn met dit thema voor iedereen toegankelijk met het Museumnacht Delft passe-partout. De PUUR parade van Museum Het Prinsenhof zet natuur in een ander ‘nacht’licht.
prinsenhof-museumnacht-delft

Museumnachtbezoekers

In Museum Het Prinsenhof beleven de museumnachtbezoekers de natuur op een bijzondere manier tijdens de PUUR parade. Zorg voor schone voeten en maak een barrevoets tocht door het museum. Benieuwd hoe het is om met een vogel te kunnen praten? In het Vervogelhuis van Thijs van Vuure kun je jezelf ‘vervogelen’. Laat je naakt tekenen met kleren aan door striptekenaar Karl Schmutz. Hij kijkt met zijn x-ray specs dwars door kleren heen en tekent typerende naaktportretten.

PUUR Parade

In de PlaceboBar van Claud Biemans zijn echte geneeskruiden of in het wild groeiende placebo’s te bekijken, te ruiken en te proeven. Zij neemt de mensen ook mee op een korte Museumnachtschade-expeditie rondom Het Prinsenhof. Welke geneeskrachtige of eetbare planten zijn er te vinden? Beeldhouwer Anjet van Linge hakte 100 woorden in steen. Hiermee kunnen bezoekers hun eigen verhaal vertellen, woorden verleggen of een afdruk maken op papier. In de silent openluchtbioscoop kan in alle rust worden genoten van een programma met korte bijzondere, natuurlijke films. Museum Het Prinsenhof organiseert deze PUUR parade in samenwerking met De Groene Vinger.

Een nieuwe museumnachtlocatie is huis Lambert van Meerten waar vanaf 21.00 uur in de dromerige sfeer van dit bijzondere 19e-eeuwse huis de pure klanken van live harpmuziek mooi tot zijn recht komen. Daarnaast is Winkeltje Kouwenhoven geopend. Hier zijn nog poëzieplaatjes, oudhollands snoepgoed, blikken speelgoed of boenborstels te verkrijgen. In het nostalgische pand met haar hoge plafond, oude toonbank en weegschaal voor de snoepjes waant de bezoeker zich weer even terug in de tijd.

Dansen in de kas

In de Van der Mandelezaal bijten de Mannen van Vermeer om 20.30 uur het spits af met hartverwarmende liederen die je doen vergeten dat de dagen korter worden. Het speciale Museumnachtlied is een aanrader voor de echte Museumnacht bezoeker. Daarna klinken van 23.00 uur de zomerse klanken van TenTemPiés. TenTemPiés is een internationaal collectief van muzikanten gevestigd in Amsterdam. Hun muziek is een vernieuwende en zeer dansbare mix van Latin rock, ska en reggae met een Amsterdamse twist: Damsko Mestizo! (Amsterdamse mestizo, een muziekgenre waartoe ook de bekende band Manu Chao behoort). De entree voor deze bijzondere kas is 1 euro naast de Museumnacht passe-partout

Comments are closed.