Keukenhof geeft aftrap naar themajaar Holland

Lisse, op donderdag 10 oktober heeft de Raad van Bestuur van Keukenhof de eerste bollen geplant van het bloembollenmozaïek van de Amsterdamse grachten. Het Keukenhof thema voor 2014 is Holland.

Highlight

Highlight in het themajaar is het bloembollenmozaïek
van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het ontwerp symboliseert de Tulpomanie tijdens de Gouden Eeuw. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en wordt geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. In het voorjaar zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.


Keukenhof legt in 2014 nog meer nadruk op de thuismarkt, gezinnen en jongeren. Het bezoek van het aantal Nederlandse gezinnen is gestegen.

Met het planten van het mozaïek wordt het accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in.

Eigen bollen

Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar unieke bolgewassen kan dit weekend terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt. Waar een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder exclusieve soorten, wordt aangeboden door kwekers. Bezoekers ontvangen uit eerste hand informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen.

Tuinmannen van Keukenhof geven plantdemonstraties, tips en adviezen. Een gids verzorgt samen met een boomdeskundige om 11.00 en om 14.00 uur rondleidingen door het park. Kinderen zijn op zondag 13 oktober vanaf 11.00 uur welkom om samen met de tuinmannen bloembollen te planten.

De Keukenhof Bloembollenmarkt is geopend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Comments are closed.