TravelBird finalist Sprout Challenger 2013

Tijdens het pitch evenement op dinsdag 8 oktober plaatste TravelBird zich als finalist voor de Sprout Challengerday en strijdt hiermee om de titel Challenger van het jaar 2013. TravelBird ziet zichzelf als een Challenger doordat de online reisaanbieder zich profileert als innovator binnen de reisbranche met marktwerking als uitgangspunt. Veranderingen doorvoeren en zich identificeren met de klant is de succesfactor. “Daarmee weten wij wat mensen willen, en dat is het geheim van onze onderneming”, aldus Dennis Klompalberts die gisteren de pitch won tijdens de voorrondes van de Challengerday.
travelbird-nieuwe-horizon-1

TravelBird groeit als kool

TravelBird groeit als kool. Het geheim ligt bij de eenvoud. Waar bij andere reisaanbieders het aanbod aanzienlijk is, worden bij TravelBird dagelijks 6 reisaanbiedingen op de website gepresenteerd. Dit blijkt uit psychologisch onderzoek het ideale aantal om keuzestress te voorkomen. Daarmee daagt TravelBird de gesettelde OTA’s (Online Tour Agents) uit en speelt in op de behoeften van de consument. “Door dichtbij de klant te staan weten wij wat wij aan moeten bieden en spelen wij in op de vraag van onze klant. De voorpret die je vroeger had als je een vakantie ging boeken, die willen wij terug brengen”, aldus mede-eigenaar Dennis Klompalberts die samen met Symen Jansma de tweekoppige directie voert van TravelBird.
travelbird-sprout

Toekomstvisie

De toekomstvisie is ingericht op het verslaan van Booking.com en andere vergelijkbare online reisaanbieders, en werkt TravelBird momenteel aan een dynamic packaging. Met de reeds succesvol opererende cellenstructuur is de organisatie in staat om deze toekomstplannen uit te rollen. Met de cellenstructuur als managementfilosofie worden zelfstandig opererende startups opgezet waarbij de medewerkers verantwoordelijk zijn voor een eigen cel. Door te sturen op vertrouwen, en niet op controle, zijn mensen intrinsiek gemotiveerd en worden uitzonderlijke prestaties neergezet. Groei lijkt een realistisch ideaal.

Over TravelBird

TravelBird is in 2010 opgericht en één van de snelst groeiende vakantiewebsites van Europa. TravelBird is actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk en werkt uitsluitend samen met gerenommeerde partners. De online reisaanbieder onderscheidt zich als inspirator en kenmerkt zich door het variërende reisaanbod waar het exclusief voor haar leden de hoogste korting op bedingt. TravelBird groeide in drie jaar tijd naar 150 medewerkers en heeft zich gevestigd in hartje Amsterdam

Comments are closed.