NH Hotels beloond met GBTA award

NH Hoteles heeft opnieuw een prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen van de Global Business Travel Association (GBTA), ’s werelds meest vooraanstaande zakelijke reis en meeting organisatie. Deze keer is NH op Europees niveau erkend met een ‘Outstanding Achievement Award’ voor haar initiatieven op het gebied van duurzame ontwikkeling.
nh-hoteles-world

Uitmuntende resultaten

De uitmuntende resultaten die zijn gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid, sinds de implementatie van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen )-plan in de periode 2008-2012, behoorden tot de belangrijkste redenen om de award aan NH Hoteles toe te kennen. Gedurende deze periode werden diverse maatregelen genomen die er toe hebben geleid dat alle initiële doelstellingen zijn behaald: energiebesparing van 25.1%, waterbesparing van 30.5%, vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide van 44.2% en het terugbrengen van de afvalproductie met 34.1%.

Ook het nieuwe 20+15 MVO-plan speelde mee in GBTA’s besluitvorming om de prijs toe te kennen aan NH. Het nieuwe plan omvat specifieke initiatieven om de toewijding van het bedrijf aan het milieu verder te versterken, waarbij continu wordt gezocht naar nieuwe en innovatieve duurzame oplossingen. Ook wordt bekeken hoe deze oplossingen op de meest effectieve manier in zo veel mogelijk hotels kunnen worden doorgevoerd, waarbij tegelijkertijd de hoge reeds behaalde duurzaamheidsstandaarden in de best presterende hotels worden gewaarborgd.

Wij zijn zeer verheugd om voor de tweede keer dit jaar een prijs van een prestigieuze organisatie alsGBTA in ontvangst te mogen nemen. Het motiveert ons des te meer om ons in te blijven zetten op het gebied van duurzaamheid!”aldus Mónica Chao, Corporate Environment Manager bij NH Hoteles. Chao benadrukt tevens het belang “om onverminderd te blijven werken aan strategische initiatieven voor de toekomst, waarbij we het maximale uit beperkte middelen halen, met als doel waarde te creëren en verder te bouwen aan onze reputatie op dit gebied.

Comments are closed.