New Fall Festival Düsseldorf

Een potpourri aan ondogmatische artiesten die op verrassende podia optreden. Dat is het concept van het ‘New Fall Festival’ in Düsseldorf dat zich niet in een bepaalde muzikale keurslijf wil laten gieten
dusseldorf-tocotronic

Een nieuwe generatie bands

Zangers en liedjeschrijvers, electro, Indie en popmuzikanten vertolken hun muzikale voorkeuren in niet-alledaagse zalen. Want dat is de essentie van dit muziekfestival – een nieuwe generatie bands die traditionele podia willen vermijden en opteren voor bijzondere concert locaties. In de line-up onder meer de Franse superster Woodkid, de Engelse zangeres Birdy en de Britse zanger Billy Bragg en de Zweedse Indie rockband Friska Viljor. De locaties waar ze optreden behoren tot de meest exclusieve in Düsseldorf: hieronder de Tonhalle – een voormalig planetarium dat nu als concertzaal fungeert en de Robert Schumann zaal in het Kunstpalast museum – hét adres voor klassieke muziekconcerten. Het festival vindt voor de derde keer plaats, dit jaar van donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november. Nadere informatie, programmering en tickets via www.new-fall-festival.com.

Bijzonder wordt het optreden van de Franse multitalent Yoann Lemoine alias Woodkid die op 31 oktober in de Tonhalle optreedt met het Düsseldorf Youth Orchestra. Zondag 3 november wordt het festival afgesloten door de nu 17 jarige Birdy die na het winnen van de ‘Open Mic UK’ talenshow op 12-jarige leeftijd stevig doorbrak met onder meer haar vertolking van het nummer Skinny Love van Bon Iver.

Verder onder meer optredens van de gelauwerde Noorse zanger Moddi die met zijn blauwe gitaar intieme folkpop maakt, de Berlijnse rockband Element of Crime, de in Duitsland uitermate populaire Indie band Tocotronic en de jonge pianist Nils Frahm die met kracht, warmte en souplesse zijn muziek ten gehore brengt.

De VVV van Düsseldorf heeft een hotelarrangement vanaf 49 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer, te reserveren via www.duesseldorf-tourismus.de. Het arrangement is inclusief 1 overnachting en ontbijt, een begeleide rondwandeling van 1½ uur, een toeristisch infopakket, een Düsseldorf Welcome Card voor korting op musea en attracties en een Merian Scout reisgidsje.

Comments are closed.