Twee nieuwe attracties in Nedersaksen

Een relaxte herfstvakantie, dat betekent voor veel mensen: liever geen verre bestemming met vermoeiende reis. Wel fijn als er op het vakantieadres nét genoeg buitenlandgevoel is. Nedersaksen, net over de grens in Duitsland, is misschien wel de ideale plek voor een weekje weg: natuur, Duitse hartelijkheid – en voor de actieve dagen genoeg mogelijkheden om samen leuke dingen te doen. Beleef de primeur: als één van de allereersten naar twee splinternieuwe topattracties in Hodenhagen en Hannover.

Masai-mara-serengeti-park

Avontuurlijk Afrika rukt op in Nedersaksen!

Serengeti, dat was toch in Tanzania? Een eindeloze, woeste savanne, waar zebra’s, gnoes, giraffen en gazellen grazen? Klopt, maar dan in het prachtige Serengeti-Park Hodenhagen! Hier kun je ‘the real thing’ akelig levensecht meebeleven. Een natuurgetrouwe kijk-en-luister dierentuin voor een spannende gezinssafari. Dat was al bijzonder, maar nu kun je er ook overnachten! In het nieuwe ‘parkje-in-het-park’, genoemd naar het betoverende Keniaanse natuurreservaat Masai Mara. Eenvoudige, houten hutten met uitzicht, plaats voor 40 campers. Vanuit het camp mag je het wildpark te voet verkennen. Normaal gesproken kan dat alleen met de auto.

Net geopend: Kibongo, mensapenbelevenis in de Zoo van Hannover

Onze grootouders gingen ‘aapjes kijken’. Kibongo is in alle opzichten anders, daar is over nagedacht – en zeven maanden met veel zorg aan gewerkt. Het resultaat: echt en authentiek. Magische baobab bomen die hun lange schaduw werpen op een droge rivierbedding, klimrotsen, een beekje. De groep chimpansees voelt zich er prima thuis, kan zich helemaal uitleven. Origineel idee – ook leuk voor toeschouwers – de chimps moeten bij vernuftige voederplaatsen zelf uitdokteren hoe ze de lekkernijen tevoorschijn puzzelen. Zo blijven ze gestimuleerd en actief.

Zoo Hannover GmbH

Paardenland Nedersaksen

Tips uit het vakantieland met bovengemiddeld veel paarden:
Wadlopen met droge voeten, in het zadel. Kan in Cuxhaven, op gemarkeerde routes over drooggevallen zeebodem of achter de dijk in natuurreservaat Cuxhavener Küstenheide. Comfortabel in een door paarden getrokken wagen mag ook.
Hogere paardrijcultuur op kasteel en Schlosspark Bückeburg: 18 ‘koninklijke’ hengsten staan in stallen uit 1609 en vertonen hun kunsten op de erg chique Hofreitschule, uniek in Duitsland.

Typisch Emsland: het Knabstrupper paard. De gevlekte schimmel, waar ook Pippi Langkous voor koos. Paardrijliefhebbers zijn voor een onvergetelijke boerderijvakantie welkom op bijvoorbeeld Gut Landegge in Haren, met manege.

Heerlijk griezelen in oktober: de Halloween Nights op pretpark-recreatiegebied Heide Park Resort, Lüneburger Heide. Gezellige horror voor alle leeftijden. Weekenden 18-19 en 25-26 oktober.

Ook spannend: nachtwandeling bij volle maan op de Lüneburger Heide. Om je heen donkere jeneverbesstruiken, die griezelig veel op menselijke gestaltes lijken. Zaterdag 19 oktober, op de net geopende wandelroute ‘Heidschnuckenweg’.

Kijk voor meer ideeën voor de herfstvakantie op: www.vakantieland-nedersaksen.nl

Comments are closed.