Tafeldekken voor koningin in herfstvakantie

In de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) kunnen kinderen op Paleis Het Loo creatief aan de slag in het kinderatelier ‘Paleisreis’, dat is ingericht bij het Objecttheater ‘Wij Willem’.

paleis-het-loo

Paleisreis

Het kinderatelier ‘Paleisreis’ laat kinderen kennismaken met Nederland en het leven aan het hof in de 19de eeuw. Er zijn allerlei activiteiten die je zelf kunt doen, zoals je eigen medaille maken, een spoorbrug nabouwen of de tafel dekken voor een diner van koningin Wilhelmina. Ook kun je met een interactieve quiz je kennis testen over de koningen en koninginnen in de 19de eeuw. Je bezoek aan het kinderatelier wordt vastgelegd op een echt koninklijk staatsieportret, net zoals dat gemaakt wordt van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes.

Op de benedenverdieping van de Westvleugel kun je het Objecttheater ‘Wij Willem’ bezoeken, waarin met film, video en voorwerpen op een spannende manier het verhaal wordt verteld over de koningen Willem I, II en III. Het Objecttheater ‘Wij Willem’ is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Het kinderatelier ‘Paleisreis’ is voor gezinnen geopend tijdens de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) en daarna op woensdagmiddag, in weekenden en schoolvakanties.
Het Objecttheater ‘Wij Willem’ is te bezoeken tijdens alle openingsuren van het paleis. Reserveren is niet nodig, naast de entree zijn er geen extra kosten.
Tijdens de Gelderse Museumdag, zaterdag 19 oktober, is bezoek aan het museum gratis voor kinderen tot en met 17 jaar, tegen inlevering van een voucher. Zie voor meer info:

Comments are closed.