Pompoendagen in herfstvakantie

De Museumtuin van het Klok & Peel Museum is langzaam aan het veranderen in een oase van pompoenen. Op zaterdag 12 oktober gaan namelijk voor de 23e keer de Pompoendagen van start. Negen dagen lang zijn er tienduizenden pompoenen te bewonderen in en om het museum. Voor jong en oud zijn hier dagelijks wisselende activiteiten. Thema dit jaar is “Met een knipoog naar Halloween”. 

Pompoendagen 2e zaterdag

Uniek


De voorbereidingen van dit uniek mega evenement zijn volop in gang. Pompoenen van pompoenkwekers uit de regio worden zorgvuldig in de tuin gelegd. Van de eetbare pompoenen zijn al honderden liters soep gemaakt. De eerste pompoencreaties zijn zichtbaar in het museum. De schob, het gezellige schuurtje in de museumtuin, is ingericht. Ook is de tuin een griezelbos en donkere tunnels gemaakt waar je mooi uitgesneden en verlichte pompoenen kunt zien.

Speciaal voor kinderen


Voor kinderen is er in deze herfstvakantie veel te doen in het Klok & Peel Museum Asten. De activiteit die al jaren het meest populair is, is het pompoen snijden. De pompoen kan versierd worden met (groen) materiaal, maar je kunt er ook een enge Halloween van maken. Maar je kunt ook kaarsjes gieten of rollen, zeepjes maken of een spelletje doen.


Pompoenmarkt


Vast onderdeel van de Pompoendagen is de Pompoenmarkt. Hier zijn pompoenen en streekproducten te koop en diverse kunst- en hobbyuitingen te bewonderen, zoals glas blazen, hoeden maken, wol vilten, bijen en geiten houden, enz.. Ook is er een stand over bloemschikken, een solidariteitsorganisatie met Malawi, een kruidenheksenopleiding en Openluchtmuseum Eynderhoof is vertegenwoordigd. Je kunt op één dag zelfs je messen en scharen laten slijpen!


Wedstrijd


In het museum is een fototentoonstelling te zien. Op het terrein en/of in het museumcafé zijn verschillende producten te proeven. Voor kinderen zijn er pannenkoeken. Evenals voorgaande edities van de Pompoendagen kunnen bezoekers gewicht raden. Deze jaar is er een prijs voor degene die het juiste totale gewicht van een aantal pompoenen raadt. 
Alle kinderen die op woensdag 16 oktober een pompoen meenemen naar het museum hebben gratis entree. Ook is er een prijsje voor het kind dat op woensdag 16 oktober vóór 13.30 uur de grappigste of mooiste pompoen meeneemt. 
Als je niet te voet wilt komen, kun je op zaterdag 12 en maandag 14 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur met het Midas-treintje heen en weer rijden van het winkelcentrum naar het museum.


Tenslotte


Wil je komen luisteren naar muziek, genieten van dans of kijken naar poppenspel? Meedoen met een muziekworkshop? Je laten schminken of een ballon laten vouwen? Op de website van het museum www.museumasten.nl vindt je een overzicht wanneer de activiteiten plaats vinden. 
De Pompoendagen in het Klok & Peel Museum Asten aan de Ostaderstraat 23 in Asten vinden plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober 2013, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur.

Comments are closed.