Goed bezocht Weekend van Wetenschap

Het Weekend van de Wetenschap in NEMO trok dit weekend maarliefst 10.434 bezoekers. Het hele weekend was NEMO gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Jong en oud genoten van de extra activiteiten.
goed-bezocht-weekend-nemo-wetenschap

Klokhuis Vragendag en schatzoeken bij NEMO

Op zaterdag zijn ruim 300 ingezonden brandende vragen van kinderen beantwoord door wetenschappers tijdens de Klokhuis Vragendag. Bij de Vraag-Maar-Raak-Balie zijn er nog eens 400 spontane vragen beantwoord. Daarnaast konden bezoekers de schatten van de wetenschap in NEMO ontdekken. Pop-up wetenschappers Vincent van der Noort en Tammo Jan Dijkema leerden kinderen zondag tijdens een lezing slimme trucs om goed te schatten, want hoeveel korrels hagelslag zitten er in een pak?

Ook het World Science Festival Amsterdam straatfestival met spannende wetenschap en ontdekkingen voor jong en oud op de kade naast NEMO trok op zaterdag veel bezoekers.

Comments are closed.