Britse eilandvakantie met Franse slag

Franse straatjes en Engelse gesprekken, Victoriaanse forten en Duitse bunkers, zonnige stranden en beroemde koeien. Het Kanaaleiland Jersey ligt vlakbij Frankrijk, maar hoort bij Engeland. Het is een dubbele wereld die garant staat voor de perfecte najaarsvakantie. Ga voordelig genieten in een van de vele toprestaurants tijdens het Tennerfest, moedig aan tijdens de plaatselijke marathon of kom gewoon lekker tot rust in de idyllische natuur. Het eiland heeft deze herfst weer van alles te bieden en: het klimaat is heerlijk zacht.
North Coast Walking Path

Sterren van de hemel

Dat Fransen van lekker en goed eten houden is bekend. Ook Jersey, zo dicht bij Frankrijk dat je het op een heldere dag kunt zien liggen, maakt die culinaire aspiraties waar. Er zijn maar liefst vier restaurants met een Michelinster, een zeer indrukwekkende score voor zo’n klein eiland. Wie voordelig de sterren van de hemel wil eten, boekt een tafeltje tijdens het Tennerfest. Tijdens dit evenement van 1 oktober tot en met 12 november, bieden alle deelnemende restaurants, hotels en cafés topgerechten tegen bodemprijzen. Wie graag een pint pakt komt in het weekend van 19 oktober langs. Dan vindt het Cider Festival plaats, verser dan dit worden drankjes niet!
Lobster salad

In beweging

Veel gegeten? Veel bewegen! En dat kan in Jersey onder andere op de zeebodem. Omdat de getijdenverschillen zo enorm zijn – zeven tot wel elf meter – komt er met laag water een groot stuk zeebodem tevoorschijn. Dit drooggevallen natuurgebied is ideaal voor vogels en voor (georganiseerde) wandelingen en Moonwalks. Let daarbij wel goed op het tij… Nog een stapje actiever is de Jersey Marathon, die dit jaar op 6 oktober plaatsvindt. De route begint in de straten van St Helier, voert door landweggetjes en pittoreske valleien naar de prachtige kustlijn. Alleen kijken mag natuurlijk ook!

Comments are closed.