100.000e Bezoeker Pixar: 25 Years of Animation

Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO ontving vandaag de 100.000e bezoeker. De Amsterdamse Judith Koetsier, haar vriend Michiel de Waal en hun dochters Effie (bijna 3 jaar) en Kim (bijna 3 maanden) waren blij verrast toen zij bij binnenkomst felicitaties ontvingen van Amsterdam EXPO-directeur Peter Tabernal.

100.000e_bezoeker_Pixar

Amsterdam EXPO

De familie ontving een jaarabonnement op Amsterdam EXPO, een jaarabonnement op National Geographic Magazine en een enorme stapel Pixar DVD’s uit de EXPO-shop. Natuurlijk ontbraken ook de bubbels en bloemen niet.

Onze hele familie is fan van Pixar en we wilden wel eens zien hoe de films tot leven worden gebracht. Niet alleen de oorspronkelijke storyboards, tekeningen en kleifiguren uit de archieven van Pixar, maar ook de techniek om deze kunstwerken tot leven te brengen vinden we, ook vanuit onze achtergrond als interaction designers, superinteressant. En we hoorden dat de Zoetrope en de Artscape echte must-sees zijn, die wilden we niet missen.’

Pixar: 25 Years of Animation

Pixar: 25 Years of Animation vertelt het verhaal achter de succesfilms en de spraakmakende animatiestudio en is nog te zien tot en met 27 oktober 2013. Het laatste Pixar EXPO College vindt plaats op vrijdag 18 oktober. Belinda van Valkenburg, de Nederlandse Shading Art Director bij de Pixar Animation Studios in Californië, geeft het publiek dan een kijkje achter de schermen van het Art Department.

Amsterdam EXPO

Amsterdam EXPO vormt met haar unieke programmering dé Nederlandse thuisbasis voor exposities van wereldklasse. Internationale, reizende tentoonstellingen die zich kenmerken door een populairwetenschappelijk en/of –historisch karakter strijken telkens tijdelijk neer. Amsterdam EXPO presenteert vanaf 14 november aanstaande Titanic: The Artifact Exhibition. Deze expositie over het ‘onzinkbare’ schip en haar passagiers trok wereldwijd al ruim 25 miljoen bezoekers in steden als Chicago, Los Angeles, Londen en Parijs.

Comments are closed.