Keukenhof Bloembollenmarkt 11-13 oktober 2013

Keukenhof is van 11 tot en met 13 oktober geopend. Dit is een van de weinige momenten in het jaar dat Keukenhof buiten het voorjaarsseizoen te bezoeken is. Bezoekers kunnen deze dagen heerlijk wandelen in het in herfstkleuren getooide park. In het Oranje Nassau Paviljoen vindt voor de veertigste keer de Keukenhof Bloembollenmarkt plaats. Tientallen kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. De kleur van het voorjaar maakt paats voor een markt waar gerenommeerde kwekers hun bloembollen tonen.
keukenhof-bloembollenmarkt

Begrip

De Keukenhof Bollenmarkt is een begrip voor een ieder die geïnteresseerd is in bloembollen en tuinieren. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, worden aangeboden door kwekers. Bezoekers ontvangen uit de eerste hand

informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen. Zo komt Jac. Uittenbogaard uit Noordwijkerhout met een speciale vlindermix en een mix voor “blije bijen”. Andere deelnemende bollenkwekers zijn onder meer Meeuwissen, Zijerveld, Present Garden, Peschier, Polex Bulbs en Beelen.
Specialisten vertellen hoe mensen thuis het meest succesvol met bollen kunnen zijn. De bloembollenmarkt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook wordt grote aandacht besteed aan het educatieve aspect.

Herfstopenstelling van Keukenhof

De herfstopenstelling van Keukenhof is het startsein voor het internationale bloembollen plantseizoen. Sfeer van nu, kleur voor straks!
Wie in het voorjaar van bloembollen wil genieten, moet in de herfst bollen planten. De komende maanden gaan er in het park ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in. Er worden plantdemonstraties gegeven door de Keukenhof tuinmannen, met nuttige tips en adviezen. Onder leiding van een boomdeskundige en een gids worden herfstrondleidingen door het park verzorgd. De rondleidingen starten in de hal van het Oranje Nassau Paviljoen om 11.00 en om 14.00 uur. Kinderen zijn op zondag 13 oktober vanaf 11.00 uur welkom om samen met de tuinmannen bloembollen te planten.

Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd voor het thema Holland in 2014. Het beeldt dit jaar een grachtentafereel uit, heeft een formaat van ca. 22 bij 13 meter en wordt geplant met 60.000 tulpen en blauwe druifjes. De bloembollenmarkt is van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Comments are closed.